Xiaohongshu'nun Çevreci ve Kültürel Mirası Yansıtan Yılbaşı Hediye Kutusu Tasarımı

Tradyonel Hikayelerle Genç Nesle Yeni Yıl Geleneğini Aktaran Yenilikçi Bir Tasarım

Xiaohongshu'nun 2022 Yılbaşı hediye kutusu, Bahar Festivali hakkındaki bir efsaneden esinlenmiştir. Bu hediye kutusu, efsaneler ve hikayelerin yenilikçi bir kombinasyonu aracılığıyla genç nesle Yeni Yıl geleneklerini aktarır.

Atalarımızın geleneğini sürdürerek, Xiaohongshu, "Işık", "Ses" ve "Kırmızı" olmak üzere farklı bir set hazırlamıştır. Hediyeler, bir kamp gece lambası, Halli Galli, kırmızı zarflar ve Xiaohongshu'yu temsil eden bir kırmızı takvim kitabını içerir. "Nian"ın görünümüne dair kayıtlara göre, Xiaohongshu hediye kutusu için yeni ve tanınabilir bir "Nian" karakteri tasarlamıştır, bu karakter paket boyunca farklı formlarda yer alır.

Xiaohongshu, paket için geri dönüştürülebilir malzeme ve hafif kağıt seçmeye özen göstermiştir. Özellikle, kalıplanmış tepsiler, bagasstan yapılan doğal ve çevre dostu bir malzeme kullanır. Hediyeler, kapaktaki bilmecenin yırtılmasının ardından bulunabilir.

Efsaneye göre, "Nian" adında bir canavar vardı. Her yıl Ay Takvimi Yılbaşı Arifesinde dışarı çıkar ve hayvanları ve köylüleri saldırırdı. Daha sonra, insanlar "Nian"ın üç şeyden korktuğunu buldular, yani ışık, ses ve kırmızı. Bu yüzden, Yılbaşı Arifesinde fenerler, havai fişekler ve bahar coupletleri hazırladılar ve "Nian"ı başarıyla kovdular. Güvenli bir yılı kutlamak için, insanlar mutlu bir şekilde sokaklara çıktılar ve birbirlerine "Guo Nian Hao (Mutlu Yıllar)!" diye selam verdiler.

En zorlu kısım, genç ve yaratıcı bir konsepti geleneksel bir hikayeyle birleştirmektir. Paketleme malzemesi ve yapısı, hafif ve çevre dostu olmalarını sağlamak için defalarca test edilmiştir. Xiaohongshu'nun 2022 Yılbaşı hediye kutusu, Bahar Festivali hakkındaki bir efsaneden gelir. Atalarımızın geleneğini sürdüren Xiaohongshu, farklı bir Işık, Ses ve Kırmızı seti hazırlamıştır. Hediyeler, bir kamp gece lambası, Halli Galli, kırmızı zarflar ve Xiaohongshu'yu temsil eden bir kırmızı takvim kitabını içerir. Bu hediye kutusu, efsane hikayeleri ile üç tür hediye birleştirir, geleneksel kültürden yeni bir tasarım yöntemi oluşturur. Çin Yeni Yılı için iyi dilekler ifade etmeyi ve yeni nesle bir kültürel miras aktarmayı umuyor.

Bu Tasarım, 2023'te A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü: İyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel ve profesyonel gereksinimleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetenekli teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: REDesign@Xiaohongshu Team
Görsel Kredileri: REDstudio@Xiaohongshu,Shanghai Ya Li, Yuqi Wang, Xiaocheng Liu
Proje Ekibi Üyeleri: Mengchao Lu Chenjing Zhang Zijian Chen Hui Li Tao Wen Yiwen Xiao
Proje Adı: New Year Gift Box
Proje Müşterisi: REDesign@Xiaohongshu Team


New Year Gift Box  IMG #2
New Year Gift Box  IMG #3
New Year Gift Box  IMG #4
New Year Gift Box  IMG #5
New Year Gift Box  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun