Gentlebrand'ın Giossa Tasarımı: Prosecco'nun Mirasını Yansıtan Premium Şarap Ambalajı

Yerel Kültür ve Doğayla Bütünleşen, Ödüllü Bir Şarap Şişesi Tasarımı

Gentlebrand, Giossa tasarımıyla, Unesco mirası Valdobbiadene tepelerine ve bölgesine övgüde bulunuyor. Bağlardan doğrudan ilham alınan bu tasarım, şişeyi eşsiz kılan oymalarla birlikte bağın net bir temsili olarak karşımıza çıkıyor.

Giossa, Prosecco köpüklü şarap için premium bir cam şişe. Yerel bölge etrafında geliştirilen bir ambalaj konsepti: Şişe, Prosecco'nun kalitesini ve kökenini temsil eder şekilde, sanki bağdan çıkmış gibi asma dallarıyla sarılmış gibi görünüyor. Etiket ve ahşap benzeri etkisi olan kağıtların dikkatli bir seçimiyle doğa ve bölgeyle olan güçlü bağ pekiştiriliyor. Bu kağıtlar ıslanmaz, böylece şişenin premium görünümünü ve hissini korur.

Tasarım, el yapımı bir çizimden başlayıp 3D CAD ile modellemeye kadar standart teknik tasarım sürecini takip ederek gerçekleştirildi. Seçilen malzeme cam ve üretim teknolojisi, şişe camı üretimi için standart olanıdır: Eriyik bir cam damlası, kalıba üflenir ve sonunda ilgili dekorasyonlarla birlikte nihai kabı alır. Etiket, farklı kağıtlardan (bir tanesi ahşap efekti olan) yapılmıştır ve en iyi bitiş kalitesini garanti etmek için ofset teknolojisi ile basılmıştır.

Giossa tasarımı, karmaşık dekorasyonlara sahip bir cam şişenin üretimi, yüksek kaliteli premium kağıtlardan yapılmış bir etiket ve dikkat çekici grafikler gibi farklı süreç teknolojilerini içerir. Modern üretim teknikleri kullanılarak, şarabın mirası ve bölgesiyle bağlantılı benzersiz bir tasarım elde edilir.

Gentlebrand, Prosecco şarabının geleneği ve bölgeyle olan bağını inceleyerek başladı ve onun mirasını ve hikayesini anlatabilecek bir ambalaj yaratmayı hedefledi. Araştırma, şarap dergilerinin analizi ve şarap uzmanları ve şarap imalathaneleri ile yapılan röportajları içerdi. Tasarımcılar tarafından konseptin arkasındaki hikayeyi yaratmak için kullanılan tüm toplanan veriler, ayrıca yerel şarap üreticilerinin teknik gereksinimlerini karşılar.

Bu tasarımın en büyük zorluğu, şişenin 3D modelinin mühendisliğiydi. Bağları hatırlatan çok küçük dekorasyonlar olan yapraklar, dallar, kuşlar, üzümler gibi grafik öğeler, üç boyutluluk etkisini sağlayacak şekilde kabın üzerine uygulandı. Giossa, Prosecco köpüklü şarap için premium bir cam şişe. Bu tasarım ile Gentlebrand, Unesco mirası Valdobbiadene tepelerine ve bölgesine övgüde bulunuyor. Bağdan doğrudan ilham alınan bu tasarım, şişeyi eşsiz kılan yaprak, dal ve üzüm oymalarıyla birlikte bağın net bir temsili olarak karşımıza çıkıyor. Her detay, endüstriyel ve teknik açıdan uygulanabilirliği sağlamak, estetiği bozmamak için dikkatlice düşünülmüştür. Giossa adı, Venedik lehçesinden gelir ve damla anlamına gelir, sabah güneşinde parlayan çiy damlalarını hatırlatır.

Giossa tasarımı, 2023'te A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Gentlebrand Design Team
Görsel Kredileri: Gentlebrand Design Team
Proje Ekibi Üyeleri: Gentlebrand Design Team
Proje Adı: Giossa
Proje Müşterisi: Gentlebrand Design Team


Giossa IMG #2
Giossa IMG #3
Giossa IMG #4
Giossa IMG #5
Giossa IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun