Yuan Jiang ve Chen Song'un Modern Dijital Sanat ve Çin Estetiğini Harmanladığı "Gizli Sergi"

Ulusal Müze'nin Kültürel ve Yaratıcı Sergi Salonu, Geleneksel Müze Mağaza Alanının Sınırlarını Kırıyor

Çin'in ulusal hazine koleksiyonundan esinlenen ve modern dijital sanatı Çin estetiği ile harmanlayan Yuan Jiang ve Chen Song, "Gizli Sergi" adlı etkileyici bir tasarım ortaya koydu. Bu tasarım, geleneksel müze mağaza alanının sınırlarını kırarak, yeni bir anlatı ve normatif ile çağdaş bir kamusal alan yaratıyor.

Gizli Sergi, Çin'in ulusal hazine koleksiyonunun sürekli genişleyen yelpazesinden esinlenmiştir. Yin Shang dönemine ait fal kemiklerinden Ay toprağı örneklerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan bu koleksiyon, Çin medeniyetinin sürekli devam eden hikayesini bir araya getiriyor. SODA, modern dijital sanatı miras alınan Çin estetiği ile entegre ederek, sürükleyici bir deneyim sunan bir kültürel ve yaratıcı sergi salonu yarattı. Bu tasarım konsepti, geleneksel müze mağaza alanının sınırlarını kırarak, Çin Ulusal Müzesi'nin Kültürel ve Yaratıcı Sergi Salonu'nu yeni bir anlatı ve normatif ile çağdaş bir kamusal alan haline getiriyor.

Proje, insanları mekan ve nesnelerle mekansal kullanıcı deneyimi ve etkileşim aracılığıyla birleştirmeyi hedefliyor. Fiziksel yüzey ve sanal arayüz arasındaki etkileşimde insanlara kesintisiz bir deneyim sunmak için medya yüzeyini araştırdık ve özelleştirdik. Fiziksel olanın paralelinde başka bir sanal mekan katmanı ekleyen bir mekan AR programı geliştirdik. Bu sayede ziyaretçiler, günlük algılarının ötesinde ekstra boyutsal bir deneyim yaşayabilir ve hiper gerçekliğin hayal gücüne dayalı bir deneyimini elde edebilirler.

Proje, Mayıs 2020'de başladı ve Aralık 2020'de tamamlandı ve Çin Ulusal Müzesi'nde sergilendi. Tasarım ekibimiz, Ulusal Müze'deki farklı dönemlere ait önemli sergileri inceledi ve araştırdı ve bunlardan yedi temsilci eser seçti. Bu eserlerin köken olduğu dönemin antik metinleri, sanatsal icat yoluyla bir kelime nehri haline getirildi. Sonuç, Ulusal Müze'nin mekanında led ekran üzerinden akıp giden bir hareketli grafik görüntüsüdür.

Tasarımın zorluğu, kültürel ve yaratıcı ürünlerin mağazadaki geleneksel sergisini kırmak ve müşterilerin bir sergi gibi kültürel türevleri gezmelerine izin vermek, satış alanını bir sergi alanına dönüştürmektir. Ürünler ve ada benzeri vitrin birbirini tamamlar, Ulusal Müze'nin koleksiyonlarını keşfetmek için yeni bir yol sunar.

Gizli Sergi, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunarak tatmin ve olumlu duygular sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yuan JIANG,Chen SONG
Görsel Kredileri: Digital Artist: Li Yazhou, Li Ke Photo Credits: Chen Xiyu Video: Wang Jiashuai
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designer: Jiang Yuan and Song Chen Space & Digital Design Team: He Yue
Proje Adı: Secret Exhibition
Proje Müşterisi: Yuan JIANG,Chen SONG


Secret Exhibition IMG #2
Secret Exhibition IMG #3
Secret Exhibition IMG #4
Secret Exhibition IMG #5
Secret Exhibition IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun