Popsitable: Çocukluk Anılarından İlham Alan Sürdürülebilir Bir Tasarım

Çevreye Duyarlı Malzeme Kullanımı ve Yenilikçi Tasarım Teknikleri ile Popsitable

Çocukluk anılarımızdan ilham alan ve sürdürülebilir bir malzeme olan karbonize bambu kullanılarak üretilen Popsitable, tasarımcıları Daniel Huang, Eric Chang ve Johnny Hu tarafından yaratıldı.

Tasarımcılar, birçok kişinin çocukluk anılarında yer alan dondurma çubuklarını, yetişkinler ve çocuklar için derin anıları olan küçük bir objeyi, basit ve zarif bir tasarıma dönüştürdüler. Popsitable'ın altın oranı, Karbonize Bambu Ağacı ile oluşturuldu. Her detay, hayal gücü ve gerçeklik arasında sürekli çekişmenin bir sonucudur.

Karbonize Bambu Ağacı nedir? Bambu mu? Yoksa ağaç mı? Aslında, geleneksel bir malzeme gibi görünen "Bambu"nun devrimidir ve on yıldan fazla süren Yüksek Teknoloji Malzeme çalışmalarının bir sonucudur. Malzememiz, ham bambudan alınır, ipliklere dönüştürülür, ardından çürümeye ve zararlılara karşı işlem görmek üzere yüksek sıcaklık ve basınçla karbonizasyon işlemine tabi tutulur. Son olarak, yeşil yapıştırıcıya batırılıp sıcak preslendikten sonra Karbonize Bambu Ağacımız ortaya çıkar.

Popsitable'ın en dikkat çekici kısmı bacaklarıdır. Yüzey, büyük bir dondurma çubuğunun önünü andırır. N şeklindeki destek yapısı ve masa üstü altındaki mafsallı yapı tasarımı, basit ama sağlam bir alan oluşturur.

Projeye Mart 2020'de Tayvan'da başlandı. "Karbonize Bambu Ağacı" çok sert olduğu için şekillendirilmesi zordu. Mobilya fabrikası neredeyse bizim için bir örnek yapmayı bırakacaktı. Neyse ki, sonunda mobilya fabrikasının patronunu ikna ettik ve sonuçlar inanılmazdı.

Popsitable, 2022'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Bronz Ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren bu ödül, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Daniel Huang
Görsel Kredileri: Image #1 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #2 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #3 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #4 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #5 : Creator (Cheng Yu Huang / designer) Image #4 : Model (Cheng Yu Huang / designer) Image #5 : Model (Cheng Yu Huang / designer) Vedio: Model 1(Cheng Yu Huang / designer) Vedio: Model 2(Hsiu Yun Ko / Model)
Proje Ekibi Üyeleri: Daniel Huang Eric Chang Johnny Hu
Proje Adı: Popsitable
Proje Müşterisi: Daniel Huang


Popsitable IMG #2
Popsitable IMG #3
Popsitable IMG #4
Popsitable IMG #5
Popsitable IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun