Modüler Tasarımla Evlerinizi Düzenleyin: 4 in 1 Sistem

Zhe Gao ve Youjin Song'un Yenilikçi Depolama Çözümü

Modüler tasarımın yükselişi ve popülerliği, esneklik ve pratiklik sunmasıyla birlikte, Zhe Gao ve Youjin Song tarafından tasarlanan 4 in 1 Sistem, bu alanda yeni bir adım atıyor.

Modüler tasarım, son yıllarda tasarım dünyasında popüler hale gelmiştir. Ancak bu sadece bir trend değil, aynı zamanda insanların yaşam koşullarına esnek bir şekilde uyum sağlayabilen, aile ihtiyaçlarına göre değişebilen ve insanları eşyalarla bağlantıya geçiren bir uygulamadır. Modüler depolama sistemleri, daha pratik, çok yönlü ve esnek olma hedefiyle bu uygulamayı bir adım öteye taşımaktadır. Kullanıcılar, kişisel ihtiyaç ve tercihlerine göre farklı konfigürasyonlarda kurulum ve gösterim yapabilirler.

Modüler depolama sistemi, basit ve esnek bir depolama çözümü sunar. Minimal malzemelerle bir "4+1" küp çerçeve oluşturur. "4+1" temel depolama birimi, yatay veya dikey olarak serbestçe genişletilebilir. Sistem, ofisler ve konutlar için güvenilir depolama çözümleri sağlayabilir. Kullanıcı deneyimi açısından, depolama birimlerini alet kullanmadan kolayca kurabilir veya yeniden dekore edebilirsiniz. Ayrıca, depolama sisteminin çok sayıda aksesuarı bulunmaktadır.

4 in 1 Sistem, sağlam bir ana çerçeve olarak metal boru kullanır. Bu, bir veya daha fazla katı ahşap plaka bölmesiyle eşleştirilebilir veya gizlilik gerektiren eşyaları yerleştirmek için kapalı bir dolap oluşturmak üzere sac metal aksesuarları seçilebilir. Renkli renk değişikliklerini gerçekleştirmek için metal boyama işlemi kullanılır.

Depolama birimi, modüler, kitaplık, raf, sepet gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Zhe Gao ve Youjin Song'un tasarım ekibi tarafından geliştirilmiştir. 4 in 1 Sistem, esnek bir depolama sistemi olarak kullanılabilir. Bambu tipi metal destek çubuğu ve plastik toka aracılığıyla raflar arasındaki mesafeyi ayarlayabilirsiniz, bu da farklı depolama ihtiyaçları için son derece esnek ve kontrol edilebilir bir çözüm sunar. Aynı zamanda, kişiselleştirilmiş özelleştirmeyi gerçekleştirmek için çeşitli türlerde aksesuarlar sunar.

Proje, 2022 Mayıs'ında Zhengzhou'da başladı ve 2022 Eylül'ünde Zhengzhou'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırmaya göre, ClosetMaid'in son Closet Clutter-Organization Anketi, 2.000 Amerikalı'nın yarısından fazlasının düzensizlik sorunu olduğunu, evlerinde yaklaşık 23 gereksiz eşya bulunduğunu ortaya koydu; %57'si duygusal nedenlerle eşyaları sakladığını, üçte biri ise eşyaları atmayı ertelediğini belirtti. Aynı zamanda, evlerimizdeki depolama sistemlerinin hayatlarımızla birlikte evrim geçirmesi gerekiyor. 4 in 1 Sistem, evinizdeki alanı en iyi şekilde kullanmanıza ve evinizi temiz ve düzenli tutmanıza yardımcı olabilir.

Uygulama ve araştırma sürecindeki en büyük zorluk, yalnızca üç elemanı: destek çubukları, raflar, metal aksesuarlar kullanarak, ancak sonsuz sayıda depolama konfigürasyonu oluşturabilmektir. Müşterilere, evlerindeki düzensizliği kolayca depolayabilecekleri ve temiz ve düzenli bir ev ortamı sağlayabilecekleri depolama çözümleri sunmayı umuyoruz. Bu tasarım, 2023 yılında A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunurlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ZIEL HOME FURNISHING TECHNOLOGY CO.,LTD
Görsel Kredileri: ZIEL HOME FURNISHING TECHNOLOGY CO.,LTD
Proje Ekibi Üyeleri: Zhe Gao Youjin Song
Proje Adı: 4 in 1 System
Proje Müşterisi: ZIEL HOME FURNISHING TECHNOLOGY CO.,LTD


4 in 1 System IMG #2
4 in 1 System IMG #3
4 in 1 System IMG #4
4 in 1 System IMG #5
4 in 1 System IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun