Andrea Brunazzi'nin Doğayla Bütünleşen Tasarımı: Panca Rivola

Doğadan İlham Alan, Zamana ve Atmosferik Unsurlarla Şekillenen Monolitik Bir Oturma Ünitesi

Andrea Brunazzi'nin tasarladığı Panca Rivola, İtalyan manzarasının sunduğu çeşitli taşların hissettirdiği duyguları yeniden işleyerek, doğal bir formda dış mekanlara uyum sağlayan bir oturma ünitesi sunuyor.

Panca Rivola, granitten mermerlere kadar çeşitli taşların pürüzsüz veya pürüzlü yüzeylerinin hissettirdiği duyguları yeniden işleyerek, doğal bir formda dış mekanlara uyum sağlayan bir oturma ünitesi sunuyor. Bu oturma ünitesi, zamana ve atmosferik unsurlarla şekillenen bir monolit gibi görünüyor ve bir heykel gibi doğal manzarayla bütünleşiyor.

Rivola, yeniden monte edilmiş mermer tozu (PDM) kullanılarak üretilir ve bu sayede çeşitli renklerde üretilebilir. Ayrıca, bu oturma ünitesi, üzerinde durduğu zeminin düz olmaması durumunda bile sorun teşkil etmez. 650 kg'lık bir blok olarak tasarlanmıştır ve bu sayede vandalizme karşı dayanıklıdır. Aynı malzemeden yapılmış koordineli bir puf ile birleştirilebilir.

Proje, 2010 yılında Torino'da başladı ve Metalco ile olan işbirliği halen devam ediyor. Rivola, 2011'de Londra'da Design 100% London'da sergilendi. Bu oturma ünitesi, Avrupa, Asya, Amerika vb. dünya genelinde satılmaya devam ediyor.

Rivola'nın tasarımında, İtalyan manzarasının yaratıcılığı, geri dönüştürülmüş taş, granit, mermer kullanılarak, zaman ve atmosferik unsurlarla pürüzlü, pürüzlü yüzeyler, suyla cilalanmış şekiller oluşturulmuştur. Rivola, çevreye entegre olmak ve onun bir parçası olmak için yaratıldı. Proje, çeşitli renklerde kolayca seri üretilebilir ve düşük üretim maliyetine sahip olmalıydı.

Rivola, kolayca üretilebilen, düşük üretim maliyetine sahip, doğal malzemeler kullanan, konfor kriterlerini karşılayan, kolay konumlandırılan, çevreye iyi entegre olan ve kullanılan taşın ve rengin belirlenebildiği bir nesne olarak tasarlandı. Bu, basit ve sezgisel görünen bir proje olmasına rağmen, bir dizi teknik zorluğu çözdü. Nesnenin başarısı, yıllar boyunca devam eden satış rakamlarından görülebilir.

Andrea Brunazzi'nin tasarladığı Panca Rivola, 2022'de A' Furniture Design Award'da Gümüş Ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özellikleri ve olağanüstü sanatsal becerileri ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel anlamda dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Andrea Brunazzi
Görsel Kredileri: Main Image Image #1 : Andrea Voltolina Image #3 : Andrea Voltolina Image #1 : Ada Brunazzi Image #2 : Ada Brunazzi Image #4 : Ada Brunazzi
Proje Ekibi Üyeleri: Andrea Brunazzi
Proje Adı: Panca Rivola
Proje Müşterisi: Andrea Brunazzi


Panca Rivola IMG #2
Panca Rivola IMG #3
Panca Rivola IMG #4
Panca Rivola IMG #5
Panca Rivola IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun