Framy: Shinnosuke Hosoda'nın Kişiye Özel Oda Bölücüsü

Ev ve İş Hayatını Ayırmak İçin Yenilikçi Bir Çözüm

Shinnosuke Hosoda'nın Framy adlı tasarımı, ev ve iş hayatını ayırmak için tamamen özelleştirilebilir bir oda bölücü sunuyor. Bu yenilikçi mobilya parçası, sınırlı alanın etkili kullanımı için yeni bir çözüm sunuyor.

Tele çalışmanın artmasıyla birlikte, iş ve ev hayatı arasındaki çizgiler bulanıklaştı. Netflix'in cazibesine karşı koymak ve ev atmosferinde işe odaklanmak zorlaştı. Hosoda, bu sorunların yeni çalışma ve yaşam tarzından kaynaklandığını güçlü bir şekilde hissetti ve bu sorunları çözmeye yardımcı olabilecek bu benzersiz mobilya parçası, Framy'yi yaratma fikrini bu düşünce doğurdu.

Framy, 7 panelin herhangi bir kombinasyonuyla tamamen özelleştirilebilen yeni bir tür oda bölücüdür. Evdeki her odaya uyacak şekilde ihtiyaçlarınıza göre ayarlanabilir. Framy, bir giysi askısı veya yardımcı bir düzenleyici olarak kullanılabilir. Ayrıca, evden çalışan birkaç kişi için bir oda bölücü olarak hizmet verebilir. Kullanılmadığında Framy kolayca katlanıp saklanabilir. Bu benzersiz mobilya parçası, sonsuz olasılıklarla size ve yaşam tarzınıza ayarlanır.

Hosoda, Framy'yi üretmek için Japonya'da üretilen bir tür kontrplak olan Eco Shira Kontrplak'ı kullanıyor. Kullanılan tüm ahşap, Hokkaido, Japonya'da inceltilmiş ormanlardan elde edilir; yüksek mukavemet ve güzel bir kesit ile karakterizedir. Kontrplak, tasarım ve çevre dostu olma arasında iyi bir denge sağlar.

Framy, 7 tür panelin entegre edilebildiği bir yapıya sahiptir: Askı, Merdiven, Beyaz tahta, Kanvas cebi, Ayna, Ses emilim panosu ve Çivi tahtası. Müşteriler, parçanın kullanım amacına bağlı olarak panellerin herhangi bir kombinasyonunu seçebilirler. Örneğin; bir merdiven rafı olarak duvara yaslanan 1 panel, 2 ila 4 çerçeve bağlayarak bir askı rafı veya bir depolama kapasitesi ile özel bir çalışma alanı oluştururken bir oda bölücü olarak kullanılabilir. Ses emilim panelleri, dikkat dağıtıcı gürültüyü azaltmaya yardımcı olabilir. Bu mobilyanın esnekliği, yaşam tarzı seçeneklerinizi artıracaktır.

Framy projesi, 2021 yılında Tokyo'da başladı ve 2021 yılında Temmuz ayında tamamlandı. İlk olarak Ağustos 2021'de bir Japon kitlesel fonlama web sitesi aracılığıyla satıldı ve Ekim 2021'de Japonya Ahşap Tasarım Ödülü 2021'i kazandı.

Framy, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, teknik özelliklerinin gücü ve sanatsal becerisiyle hayranlık uyandıran, mükemmel seviyede bir başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shinnosuke Hosoda
Görsel Kredileri: Image #1: Kotaro Imai, 2021. Image #2, #3, #4 : Kotaro Imai, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Shinnosuke Hosoda Kotaro Imai
Proje Adı: Framy
Proje Müşterisi: Shinnosuke Hosoda


Framy IMG #2
Framy IMG #3
Framy IMG #4
Framy IMG #5
Framy IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun