Alexis Fotilas'ın Aero 45 Tasarımı: Lüks ve Sürdürülebilir Denizcilik

Yenilikçi ve Çevre Dostu Bir Yaklaşımla Denizcilikte Yeni Bir Dönem

Alexis Fotilas tarafından tasarlanan Aero 45, denizcilik dünyasında sürdürülebilirliği ve lüksü bir araya getiriyor. Bu ödüllü tasarım, denizcilik deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

Aero 45, denizcilik dünyasında yeni bir dönemi temsil ediyor. Alexis Fotilas tarafından tasarlanan bu lüks ve sürdürülebilir "Cep Yatı", denizcilik deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Tasarımın ilham kaynağı, klasik çizgiler ve ince, düşük profilli bir sert şişme botun ihtiyaçları karşılayan bir lüks gemiye dönüştürme zorluğu oldu. Bu zorluk, denizdeki sürdürülebilirlik, malzeme, verimlilik ve konfor konularında yeni bir yaklaşım geliştirmeye yol açtı.

Aero 45, alüminyumdan yapılan ve bu boyutta bir lüks, eğlence amaçlı RIB olan tek tasarım. Bu, yapının hem üstün güç kazanmasını hem de çevre dostu olmasını sağlıyor. Diğer bir benzersiz özellik ise, dalgaları ileri harekete dönüştüren ultra verimli patentli gövde teknolojisi. Aero 45, su üzerinde sportif keşifler için bir jet ski ve karada gezinti için bir minibike olmak üzere iki oyuncak garajına sahip.

Aero 45, iki farklı deniz mühendisi ile işbirliği içinde gerçekleştirildi. Bir mühendis, gövde tasarımını, dalgaları ileri harekete dönüştüren patentli teknolojisi ile uyumlu hale getirerek verimliliği ve denizdeki kabiliyetleri artırmakla görevliydi. Diğer mühendis ise yapısal gelişimi denetleyerek sistemin bütünlüğünü sağlamaktan sorumluydu. Ayrıca, yakın gelecekte tamamen elektrikle çalışan bir versiyon seçeneği de bulunuyor.

Aero 45, tek bir kaptan tarafından, herhangi bir mürettebat olmaksızın yönetilebilir. Teknenin içindeki kabin alanları ve ilgili olanaklar, bir ailenin iki hafta boyunca herhangi bir limana uğramadan tekne üzerinde kalmasına olanak sağlar. Ayrıca, Aero 45'in tasarımı, mürettebatın konuklara minimum düzeyde müdahale etmesini sağlar.

Aero 45, Paris'te 2008 yılında bir konsept olarak başladı ve küresel finansal kriz nedeniyle gerçekleştirilmesi 2019 yılına kadar ertelendi. Gerçek tasarım uygulaması, tüm taraflar arasında yoğun bir koordinasyon gerektirdi ve yaklaşık 2 yıl sürdü. Tam inşaat çizimlerinin Ekim 2021'de tamamlanması bekleniyor ve gerçek inşaatın yaklaşık 12 ay sürmesi öngörülüyor.

Aero 45, 2022'de A' Yacht and Marine Vessels Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya için olumlu duygular ve tatmin sağlıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Alexis Fotilas
Görsel Kredileri: Alexis Fotilas
Proje Ekibi Üyeleri: Naval Engineer: Jonas Danielson: Petestep hull Naval Engineer: Alessandro Chessa / Akes Design: Structural engineering
Proje Adı: Aero 45
Proje Müşterisi: Alexis Fotilas


Aero 45 IMG #2
Aero 45 IMG #3
Aero 45 IMG #4
Aero 45 IMG #5
Aero 45 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun