Volant Yacht-Volcat 43: Geleceğin Teknesi

Baran Akalin'in Öncü Tasarımı: Fonksiyonel ve Çevreci

Gelecek vizyonundan ilham alınarak tasarlanan Volcat 43, fonksiyonel sistemlerin mükemmel birleşimi ve benzersiz özellikleri ile deniz hayatını yeniden tanımlıyor.

Baran Akalin tarafından tasarlanan Volcat 43, güçlü bir katamaranın tüm özelliklerini bir araya getiren ilk tekne olma özelliğine sahip. Ayrıca, 3 metrelik bir günlük tekneyi barındırabilecek özel bir garaja sahip ilk güç katamaranıdır. Bu tasarım yapısıyla Volcat 43, dünyada bu sınıftaki hiçbir tekne de bulunmayan özelliklere sahip.

Volcat 43, Hexagon Studio tarafından robotik sistemle üretilen seri üretim gövde kalıpları kullanılarak dünya standartlarında ve sıfır hata ile üretilmiştir. Yeni nesil motoru Volvo IPS-600 sayesinde, Volcat 43, diğer teknelerle karşılaştırıldığında %25'e kadar yakıt tasarrufu sağlar ve %39 daha az yakıt emisyonu ile çevreci bir yapı sergiler. Ayrıca, pervaneleri joystick kontrolü ile 360 derece dönebilir ve bu sayede tüm yönlere dengeli ve kolay manevra kabiliyeti sağlar.

Volcat 43, geniş ve konforlu yaşam alanları sunar. Arka platformda denize bakan oturma grubu, üst köprüden ön platforma iniş merdiveni, salondan ön platforma çıkış kapısı, ön iniş merdiveni ve tekne garajı gibi fonksiyonel çözümler tek bir gövdede toplanmıştır. Bu özellikler, Volcat 43'ü son derece fonksiyonel bir güç katamaranı yapar.

Tasarım süreci Nisan 2021'de İstanbul'da başladı ve Eylül 2021'de İstanbul / Tuzla'da üretimine başlandı. Üretiminin Eylül 2022'de tamamlanması bekleniyor. Tasarımın altında yatan araştırma, katamaranların denizdeki dengesi ve geniş alanlarından ilham alarak, güçlü motorlar/tanklar gibi unsurlardan alınan sağlam bir etki yaratma hedefine dayanıyor.

Volcat 43, 2022'de A' Yacht and Marine Vessels Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.

Volcat 43, patentli bir tasarımdır. Patent no: 1231394. Patent Sahibi: Volant Yachts. Tasarımcı: Baran Akalın. Yıl: 2021. Yetki Alanı: Volant Yachts. Telif hakları Baran Akalın'a aittir. Yıl: 2021. Ticari Marka (2021). Ticari Marka Sahibi: Volant Yachts.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Baran Akalin
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Baran Akalın Image #2 : Photographer Baran Akalın Image #3 : Photographer Baran Akalın Image #4 : Photographer Baran Akalın Image #5 : Photographer Baran Akalın
Proje Ekibi Üyeleri: Baran Akalın Ahmet Levent Sipahi Dinçer Türkoğlu
Proje Adı: Volcat 43
Proje Müşterisi: Baran Akalin


Volcat 43 IMG #2
Volcat 43 IMG #3
Volcat 43 IMG #4
Volcat 43 IMG #5
Volcat 43 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun