Nausicaa: Zefiro Yacht Design Team'in Ödüllü Yelkenli Yat Tasarımı

Modern ve Çağdaş Stilin Denizlerle Buluşması

Zefiro Yacht Design Team tarafından tasarlanan Nausicaa, yelkenli yat tasarımında çığır açan bir proje. 24 metrelik bu hafif yelkenli yat, tamamen karbon yapıya sahip olup, kısa el performansı seyir yeteneğine sahip. Tasarımı, minimalizm ve modernliği bir araya getiriyor.

Projenin fikirleri, çeşitli ikonik tasarım referanslarından başladı. İlham, benzer uzunluklardaki diğer yat tasarımlarından ve çeşitli marka ve ürünlerden farklı tasarım detaylarından geldi. Hem dış hem de iç tasarım için Wally önemli bir rol oynadı: 'deniz üzerindeki teras', minimalist dış profil, iç mekan basamakları ve mobilya formları, diğerleri arasında. Pininfarina da iç formlar ve detaylar açısından büyük bir ilham kaynağı oldu.

Nausicaa'nın eşsiz özellikleri arasında, modern ve çağdaş bir stil sunan ince gövde şekli ve minimalist süper yapı profili yer alıyor. Büyük gövde penceresi, Nausicaa'ya çok tanınabilir bir çizgi verirken, aynı zamanda iç mekanlarda da yansıtılıyor. Tam genişlikteki ana süit, panoramik manzaralara sahip ve yatın plaj alanına doğrudan özel erişim sağlıyor.

Tasarım, el çizimleriyle başladı ve 2D çizimler ve 3D modelleme ile devam etti. Sonuç, renderlar, 2D teknik çizimler ve bir mühendislik teknik raporu oldu. Gerçek yatın yapım tekniği, tam karbon fiber ve epoksi infüzyon ile hesaplandı.

Yat projesi, daha büyük uzunluklarda oldukça alışılmadık olan kısa el yelkenli fikrinden doğdu. İyi düşünülmüş ve incelenmiş güverte düzeni ve ekipman, bu kolay yelken özelliğinin anahtarıdır. Plaj alanı, kokpitin son adımını bir oturma bankı ve depolama alanı olarak kullanma olanağı sunar. Yanlarda uzatılan tik sayesinde, muhteşem teras manzaralarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Proje, Milano'da bir yıl süreyle geliştirildi. Araştırma, aynı uzunluktaki yatlara odaklandı. Amaç, ana boyutları ve tasarım ilhamını elde etmek için bir veritabanı oluşturmaktı. Bu veri toplama, ekibin sağlam bir temelden başlamasını ve projenin teknik ve estetik tasarımını daha da geliştirmesini sağladı.

Ekibin üstesinden gelmek zorunda olduğu ana zorluklardan biri, üç üyenin farklı disiplinlerden gelmesiydi: ürün tasarımı, mimari ve deniz mühendisliği. Ancak, bu zorluk, ekibin süreç boyunca çok daha fazla öğrenmesini ve çok daha tam bir proje elde etmesini sağlayan bir güç oldu. Ayrıca, malzemeler ve tahrik hakkında uygun bilgileri bulmak ve çevre dostu bir yat elde etmek özellikle zordu, bu da ekibin bu konudaki seçeneklerini sınırladı.

Nausicaa, 2021'de A' Yacht and Marine Vessels Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zefiro Yacht Design Team
Görsel Kredileri: Zefiro Yacht Design Team
Proje Ekibi Üyeleri: Mattia Ferrario Maria Vittoria Puppo María Sánchez Barbero
Proje Adı: Nausicaa
Proje Müşterisi: Zefiro Yacht Design Team


Nausicaa IMG #2
Nausicaa IMG #3
Nausicaa IMG #4
Nausicaa IMG #5
Nausicaa IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun