Baran Akalin'in Yenilikçi Yat Tasarımı: Hunters 40

Çağdaş Teknoloji ve Lüks Tasarımın Mükemmel Uyumu

Baran Akalin tarafından tasarlanan Hunters 40, teknoloji ve lüks tasarımın birleşimini yansıtan bir güç yatıdır. Akalin, bu tasarımıyla zamansız bir estetik ve işlevsellik hedeflemiştir.

Baran Akalin'in ilham kaynağı, 10 yıl sonra bile güzelliğini koruyacak bir tasarım yaratmaktır. Akalin, alışılmışın dışında bir yaklaşımla Hunters 40'ı su üzerinde hareket eden yeni bir teknolojik araç olarak tasarlamıştır. Yüksek teknoloji ve agresif stil, lüks tasarımla birleşmiştir.

Hunters 40, bir akıllı yat olarak tasarlandı ve iç işletim sistemi son teknolojiye sahip. Tamamen dokunmatik bir konsola ve panoramik cam tavana sahip. Sesli komutun geçerli olduğu ve koltuk ısıtmasının bulunduğu bir sistem bulunuyor. Teknenin kıçında, suya ve iskeleye erişim sağlayan dikey çalışan bir elektrikli basamaklı geçiş yolu ve kayar bir platform bulunuyor. Ayrıca, kıç koltuklar güneş yatağına dönüştürülebiliyor. Korkulukları da sportif bir görünüm için kolayca çıkarılabilir şekilde tasarlandı.

Hunters 40, Fiber Cam (FRP), siyah cam ve paslanmaz çelik malzemelerden üretilmiştir. Teknenin pruvasında diğer yatlardan farklı olarak sadece paslanmaz çelik kullanılmıştır. Teknik özelliklerine bakıldığında, V tipi gövdeye, 2 x 350 HP Mercury Sterndrive motorlara, 3 kabin ve 6 misafir kapasitesine sahip olduğunu görüyoruz.

Baran Akalin, Hunters 40'ın tasarım sürecini İstanbul'da 2021 yılının Ocak ayında başlatmış ve Nisan ayında tamamlamıştır. Akalin, bu tasarımıyla bir ailenin su üzerindeki tatil ihtiyaçlarını karşılayacak en güçlü ve en işlevsel yatı hedeflemiştir. Hunters 40, içerisinde benzersiz bir ses kontrol sistemi ve tamamen dokunmatik ekran komut konsolu bulunduruyor.

Akalin, bu boyuttaki bir tekneye kayar platform ve basamaklı geçiş yolu sistemini uygulamanın, teknenin pruvasındaki paslanmaz çelik yüzeye ışık vererek projektör işlevi sağlamanın ve üstte panoramik cam tavan uygulamasının yaratıcı, teknik ve araştırma zorluklarını aşmayı başarmıştır.

Hunters 40'ın üretildiğinde, bir ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılaması ve aynı zamanda kategorisinde güç açısından fark yaratması bekleniyor. Tamamen dokunmatik bir konsol ve ses kontrol sistemi bulunuyor. Salonunda koltuk ısıtması mevcut. Kayar bir platform ve suya ve iskeleye erişim sağlayan dikey çalışan bir elektrikli basamaklı geçiş yolu bulunuyor. Ayrıca, kıç koltuklar güneş yatağına dönüştürülebiliyor. Monolitik bir görünüm vermek ve Hunters 40 salonuna gündüz ışığını getirmek için işlevsel olan bir panoramik cam tavana sahip.

Baran Akalin'in bu tasarımı, 2021'de A' Yacht and Marine Vessels Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Baran Akalin
Görsel Kredileri: Baran Akalın
Proje Ekibi Üyeleri: Baran Akalın
Proje Adı: Hunters 40
Proje Müşterisi: Baran Akalin


Hunters 40 IMG #2
Hunters 40 IMG #3
Hunters 40 IMG #4
Hunters 40 IMG #5
Hunters 40 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun