Te-Sian Shih'in Eşsiz Tasarımı: Phoenix

2021 Taipei Müzik Akademisi ve Festivali İçin Yenilikçi Poster Tasarımı

Te-Sian Shih, 2021 Taipei Müzik Akademisi ve Festivali için eşsiz bir poster tasarladı. Bu tasarım, müziğin soyut hissini iletmek için çizgilerin kullanıldığı ve kemanın alev, anka kuşu ve deniz imajlarıyla birleştirildiği bir sanat eseridir.

Shih, 2020'deki ana görsel posterin gerçek keman imajını kullanmasının ardından, 2021'deki poster arasında bir fark yaratmak için bu yıl soyut müzik hissini iletmek amacıyla çizgileri kullanmayı tercih etti. Bu özgün tasarım, kemanı anka kuşunun kanatlarıyla birleştirerek, müzisyenlerin coşkusunu ve müziğin dalga dalga yayılan hissini yansıtıyor.

Poster, adobe photoshop kullanılarak tasarlandı. Shih, iki farklı şekli çizgilerle oluşturdu ve bunları adobe photoshop'un çoğaltma ve renk esnetme özellikleriyle birleştirdi. Ayrıca, dalga gibi görünen çizgilerle koyu mavi bir arka plan oluşturdu.

Posterin teknik özellikleri arasında 18cm genişlik, 0 cm derinlik ve 24cm yükseklik bulunuyor. Baskı için çizgilerin 0.5 mm'den daha kalın olması gerektiği için, posterdeki her çizgi 0.5 mm'den daha kalın yapıldı.

Poster incelendiğinde, izleyicilerin ilk olarak anka kuşu ve kemanın birleştiği imajı gördükleri görülüyor. İzleyicilerin gözleri, arka planın mavi çizgilerini takip ederek etkinliğin tarihini, adını ve sponsorlarının isimlerini görüyor. Her imajın yerleştirildiği yerin bir mantığı var.

Proje, Eylül 2020'de Taipei'de başladı ve Aralık 2020'de tamamlandı. Ancak, pandemi nedeniyle Temmuz 2021'de Amerika Birleşik Devletleri'nde sergilendi. Tasarımın altında yatan araştırmalar, doğu müzik performansındaki dönüşümler, uçan bulutlar ve akışkan su gibi doğal ve akıcı müzik stillerine dayanıyor.

Gerçek bir resim olmadan poster oluşturmanın, 2021 poster tasarımı için yeni bir meydan okuma olduğu belirtildi. Çünkü 2020'de tasarımcı, ana karakter olarak gerçek keman imajını kullanmıştı. Bu yıl ise tüm resmi kendisi oluşturmak zorunda kaldı.

Poster, müzik dalgaları ve keman şekli imajını birleştirerek, kanatlarını açmış bir anka kuşuna benzeyen bir merkez imaj oluşturuyor. Posterin merkezindeki turuncu renkli dalgalar, uçan bir anka kuşunu temsil ediyor. Anka kuşu, müzisyenlerin ve tüm personelin sıkı çalışmasını ve coşkusunu temsil ediyor.

Te-Sian Shih, bu tasarımıyla 2022'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazandı. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayanlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Te-Sian Shih
Görsel Kredileri: Designer Te-Sian, Shih, phoenix, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Te-Sian Shih
Proje Adı: The Phoenix
Proje Müşterisi: Te-Sian Shih


The Phoenix  IMG #2
The Phoenix  IMG #3
The Phoenix  IMG #4
The Phoenix  IMG #5
The Phoenix  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun