Maxwell Brazo'nun Sürdürülebilir ve Dönüştürülebilir 3D Baskılı Seyahat Gitar Tasarımı: Spark

Travma Sonrası Gitar Yapımında Yeni Bir Çağ: 3D Baskı ve Geri Dönüştürülebilir Malzemeler

Maxwell Brazo, gitar yapımını daha erişilebilir ve deneyimsel hale getirme fikrinden esinlenerek, evde basılıp monte edilebilen dönüştürülebilir bir gitar vizyonunu ortaya koyuyor. Bu vizyon, vintage Fender, Steinberger, La Baye 2x4 ve lap steel gitarlardan ilham alıyor.

Spark, sürdürülebilirlik, erişilebilirlik ve uyumluluk üzerine odaklanan bir tasarım. Bilgisayar destekli tasarım yazılımı ve evde üretim teknolojileri kullanılarak tamamen basılan bir gitar gövdesi, sap ve perde tahtası sunuyor. Geleneksel sert ağaçlara alternatif olarak kullanılan geri dönüştürülmüş plastik ve ahşap lifi kompozitleri, basit ve standart yöntemlerle tamamen bitirilip monte edilebiliyor. Tüm elektrikli ve mekanik bileşenler yerli kaynaklardan temin ediliyor ve geniş çapta mevcut.

Spark, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Füzyon Filamanı Üretim teknolojileri aracılığıyla hayata geçirildi. Yerli kaynaklardan temin edilen elektrikli ve mekanik bileşenler kullanıldı. Geleneksel yöntemlerle (zımparalama, perde oturtma, bağlama, nitroselüloz lake bitiş vb.) sonlandırıldı.

Ürünün boyutları: Genişlik 133.35mm (5.25in) x Derinlik 57.15mm (2.25in) x Yükseklik 768.35mm (30.25in), Ölçek Uzunluğu: 25.5in, Perde Tahtası Yarıçapı: 9.5 - Modern C Boyun Profili - Tek Bobinli & Humbucker Pasif Pikaplar - Gövde/Sap/Perde Tahtası (Timber-fill/Nylon AF80 Aramid) - Kafa Kısmı Sabit Köprü ve Çift Toplu Uç Kombinasyonu - Açılı Anahtar Tele Titanyum Kontrol Plakası - Boyun Plakası (Cıvatalı Stil) - Elektrosocket Jak Bağlantısı - Düşük Profil Truss Çubuğu - Paslanmaz Çelik Donanım ve Dişli Gömlekler - Lehimlemeye Gerek Olmayan Kablolama Sistemi

Spark, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanarak kendi gitarınızı maliyet etkin bir şekilde üretme ve monte etme konusunda yenilikçi bir çözüm sunuyor. Bu, kompakt bir tam ölçekli seyahat silueti içinde yer alıyor.

Spark, Rochester Teknoloji Enstitüsü'ndeki tez çalışmasının devamı olarak tasarlandı. Tasarım ve geliştirme aşamasında bir süre geçirdi. Prototip çalışması 2021'de yapıldı ve son çalışan model ve süreç kitabının 2022'de tamamlanması bekleniyor. Proje, Connecticut, Litchfield merkezli.

Elektrikli gitar yapımının temel esaslarına ve tarihine yönelik ilk araştırma, çalınabilir bir son ürün sağlamak için hayati önem taşıdı. Klasik yüksek kaliteli modellerin standartlaştırılmış boyutları, tanıdık bir estetik sağlamak ve çalışmak için bir çerçeve sunmak için yardımcı oldu. Geniş çapta mevcut ve popüler bileşenlerin kullanımı, genel tasarımı bilgilendirdi. Kompakt modülerlik, tamir hakkı ve evde üretimin geleceği gibi kavramlardan etkilendi.

Spark, geri dönüştürülebilir ve/veya kompostlanabilir olan bio-kompozit filamanlar kullanıyor. Ancak, bu filamanlar, gerilim altındaki tam ölçekli telli enstrümanlar için yeterli yapısal desteği sağlamıyor. Geri dönüştürülmüş ahşap lifi kompozit filamanları ile yaşanan komplikasyonlar, daha etkili mekanik özelliklere sahip ek malzemelerin araştırılmasını ve test edilmesini gerektirdi. Dikkate alınan ana özellikler arasında kırpma direnci (uzun süreli yük altında deformasyona direnç), çekme mukavemeti, kopma uzaması, yoğunluk ve baskı kolaylığı yer alıyor.

Spark'ın genel tasarımı, enstrümanın taşınabilirliği konusundaki sorunları çözmeyi ve kullanıcıya etkili bir şekilde tanıdık ve dönüştürücü bir deneyim sunmayı hedefliyor. Ayrıca, gitar yapımının geleneksel malzemelerine ve yöntemlerine yeni çağ alternatiflerinin mevcut sınırlarını test ediyor. Bilgisayar destekli tasarım uygulamaları, füzyon filamanı üretimi ve geri dönüştürülmüş biyo-kompozit filamanlar kullanılarak gerçekleştirilen, geleneklerden bilgilendirilen yeni bir seyahat-elektrik silueti.

Spark, 2022'de A' Müzik Aletleri Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zeki tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesi iyileştirmelerine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Maxwell Brazo
Görsel Kredileri: Image #1: Creator Maxwell Brazo, 2022. Image #2: Creator Maxwell Brazo, 2022. Image #3: Creator Maxwell Brazo, 2022. Image #4: Photographer Maxwell Brazo, 2022. Image #5: Creator Maxwell Brazo, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Maxwell Brazo
Proje Adı: Spark
Proje Müşterisi: Maxwell Brazo


Spark IMG #2
Spark IMG #3
Spark IMG #4
Spark IMG #5
Spark IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun