Geçmişle Günümüzün Buluştuğu Yer: Chun Chiao Wu'nun Tasarladığı Restoran

Çin Estetiğinin Özünü Modern Tasarımla Buluşturan Restoran

Chun Chiao Wu, eski bir yerel restoran için yeni bir yemek alanı yaratmayı hedefleyen bu projesinde, sahibinin zanaatkarlık ruhunu yansıtıyor ve güneyin klasik sisli yağmurlarını ve Tayvan mutfağının yaratıcı ustalığını lezzetli bir ziyafete dönüştürüyor.

Proje, Çin'in Suzhou tarzından ilham alınarak tasarlanmıştır. Tasarımcı, Çin estetiğinin özünü çıkarıp bunu mekanda ustaca kullanmıştır. Çin kültürü "yin ve yang uyumu"nu vurgular; bu da dengeyi ifade eder ve bu ruh, Çin yemek kültüründe mükemmel bir şekilde yansıtılmıştır. Restoran, bir yemek taşıyıcısı olarak, bu ruhu benimsemeli ve ziyaret eden yemek severlere en mükemmel mutfak deneyimini sunabilmelidir.

Tasarımcı, tasarım becerisi sayesinde, sahibinin malzemelere olan ısrarını ve dokunuşunu yansıtıyor ve antik ve modern arasındaki estetik tasarım alanı aracılığıyla yemek severler için içine dalınabilecek bir yemek deneyimi yaratıyor. Mekan 198.34 metrekarelik bir alana sahiptir. Restoranın anahtar kelimeleri arasında "Restoran", "Gelenek", "Kültür", "Tayvanlı", "Modern" ve "Klasik" yer alıyor.

Restoranın tavanı, Çin tarzı ahşap inşaat yönteminin ızgarası ile bütünleştirilmiştir, bu da mekanın bütünlüğünü güçlendirir. Ayrıca, tasarımcı aynalı medyayı da kullanarak görsel büyütme ekler ve mekana antik ve moderni birleştiren yeni bir geleneksel atmosfer verir. Proje, Ağustos 2015'te Tayvan'ın Taoyuan şehrinde tamamlanmıştır.

Koridor ve koridor arasındaki bölme duvarı, geleneksel Çin ahşap kapısını benimser, bu sadece titiz pencere ızgara oymalarını göstermekle kalmaz, aynı zamanda restoranın ihtiyaçlarına göre alanı esnek bir şekilde kullanabilir. Bina dışı, orijinal binanın yapısını korur ve Çin mimari özellikleri ile birleştirir, böylece ziyaretçilerin deneyimleri, aniden binlerce mil uzakta sisli ve yağmurlu Jiangnan'daymış gibi hissettirir.

Yemek alanı, geleneksel güzelliği tasvir eden bir dizi büyük ölçekli mural ile kurulmuştur, bu sayede güneyin orijinal görünümü mühürlenmiştir. Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHUN CHIAO WU
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Fu Ming Lin, When The Present Meets The Past, 2015
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Chun Chiao Wu
Proje Adı: When The Present Meets The Past
Proje Müşterisi: CHUN CHIAO WU


When The Present Meets The Past IMG #2
When The Present Meets The Past IMG #3
When The Present Meets The Past IMG #4
When The Present Meets The Past IMG #5
When The Present Meets The Past IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun