CCB Fintech Co., Ltd.'nin Yeni Yıl Kırmızı Zarfları: Geleneksel Çin Simgeleri Modern Tasarımla Buluşuyor

Yenilikçi Tasarım Teknikleriyle Zengin Geleneksel Kültürü Yeniden Yorumlama

CCB Fintech Co., Ltd. tarafından tasarlanan Yeni Yıl Kırmızı Zarfları, geleneksel Çin simgelerinden ilham alarak modern tasarım teknikleriyle yeniden yorumlanmıştır. Bu tasarım, geleneksel kültürün yeniden doğuşunu ve çağımızdaki anlayışını teyit eder.

Yeni Yıl temalı "Lishifeng" üçlü set olarak tasarlanmıştır. "Li Shi", "uğurlu şeyler" veya "zenginliği teşvik etmek" anlamına gelir ve her ikisi de uğurlu ve iyi şansı ifade eder. Kırmızı zarfların paketleme tasarımı, üç Yeni Yıl selamı teması (zengin balık, uğurlu mandalina) ile yaratılan üç özel temalı kırmızı pakete dayanmaktadır.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, öncelikle arka plan kontrolü ve araştırma yapıldı. Ardından yaratıcı kavramlar belirlendi ve yaratıcı noktalar üzerinde düşünüldü. Taslaklar oluşturuldu ve son olarak tasarım, bilgisayar tasarım yazılımı aracılığıyla tamamlandı.

Tasarımın özellikleri arasında elektronik görüntü formatı ve 180 * 90mm boyutları bulunmaktadır. Tasarımın anahtar kelimeleri arasında "Kırmızı zarflar", "Yeni Yıl", "Çin", "uğurlu", "şans" yer alıyor.

Tasarım ekibi üyeleri arasında Chen Lei ve Shusheng Liu bulunmaktadır. Proje, 2022 yılında Mart ayında Guangzhou'da başlamış ve Mayıs 2022'de Guangzhou'da tamamlanmıştır.

Tasarımın altında yatan araştırma, Yeni Yıl'ın kutlanması geleneksel bir Çin adetidir. "Li Shi" ayrıca "uğurlu şeyler" veya "zenginliği teşvik etmek" olarak da bilinir, her ikisi de uğurlu ve iyi şansı ifade eder. Tasarım, Yeni Yıl selamları temasıyla yaratılan üç özel temalı kırmızı pakete dayanmaktadır.

Tasarım sürecinde karşılaşılan zorluklar arasında, geleneksel Çin dilinin en temsilci dillerinden biri olan "Her yıl balık bulunması" anlamına gelen "zengin balık" temasının yaratılması yer alıyor. Grafik tasarım, geleneksel Çin "eski paraların" unsurlarını çıkarır ve "balık" ile ustaca birleştirir. Para, çizgilerle temsil edilir, bu da onu aynı anda bir para ve suyun içinde bir dalga gibi yapar.

Yeni Yıl temalı Lishifeng'in paketleme tasarımı, üçlü bir set olarak tasarlanmıştır. Yeni Yıl'ın kutlanması, uğurlu şeyler veya zenginliği teşvik etmek anlamına gelen Li Shi, her ikisi de uğurlu ve iyi şansı ifade eden geleneksel bir Çin adetidir. Lishifeng'in paketleme tasarımı, üç Yeni Yıl selamı teması (zengin balık, uğurlu mandalina, servet getiren) ile yaratılan üç özel temalı kırmızı pakete dayanmaktadır.

Bu tasarım, 2023'te A' Packaging Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CCB Fintech Co., Ltd.
Görsel Kredileri: CCB Fintech Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Chen Lei,Shusheng Liu
Proje Adı: New Year's Red Envelopes
Proje Müşterisi: CCB Fintech Co., Ltd.


New Year's Red Envelopes IMG #2
New Year's Red Envelopes IMG #3
New Year's Red Envelopes IMG #4
New Year's Red Envelopes IMG #5
New Year's Red Envelopes IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun