Yenilikçi Yat Tasarımı: CLX96

Jozeph Forakis'in İkonik Deniz Aktivite Aracı

Yat tasarımında yeni bir dil oluşturan CLX96, deniz ve güneşi onurlandırmak için tasarlanmış bir araçtır. Bu tasarım, güzellik ve işlevselliği birleştiren orijinal düşünce ve akıllı tasarımın bir sonucudur.

CLX96, Jozeph Forakis tarafından tasarlanan bir motor yatıdır. Tasarımın ilham kaynağı, yatın büyük dış mekanları onurlandırma, güneşi ve denizi kutlama ve aynı zamanda sürprizlere ve derinliklere karşı koruma rolünü iyimser bir şekilde benimsemesidir.

CLX96'nın ikonik profili ve sayısız yenilikçi özellikleri, orijinal düşünme ve akıllı tasarımla ortaya çıktı. Eşsiz çift ters açılı Ev, sınıfındaki herhangi bir gemiden daha fazla dış ve iç mekan sağlar. Elektrikli yukarı-aşağı pencereler sayesinde Pilot Evi, tamamen açıktan hava koşullarına dayanıklı hale dönüştürülebilir.

Uzun bir geçmişi olan gemi inşa şirketi, güçlü, hafif, yüksek performanslı ve denize dayanıklı tekneler inşa etme konusunda iyi bir üne sahiptir. CLX96'nın benzersiz tasarımı, yeni inşa teknikleri ve çözümler gerektiren yeni zorlukları temsil etti. Tüm ahşap, taş ve Corian unsurlar, performans, sertlik ve hafif verimlilik ile eşsiz lüks deneyimleri birleştiren bal peteği ve köpük çekirdekli yapı ile yapılmıştır.

CLX96, açık hava ve iç mekanları tekne boyunca harmanlama fikrini benimser ve insanların kendilerini ve birbirlerini farklı şekillerde eğlendirebilecekleri daha fazla ve daha çeşitli alanlar yaratır. İkonik çift ters açılı üst yapı, ticari gemileri ve kaşifleri anımsatır ve dört köşeyi sabitleyen uçan payanda unsurları nedeniyle doğal olarak daha sert bir yapı sunar.

CLX96, tüm hava koşullarında güvenli, güvenli ve rahat bir operasyon için tasarlanmış bir flybridge Pilot Evi'ne sahiptir. Yenilikçi yan ve arka pencereler, bu lüks Skylounge'u tamamen açıktan hava sızdırmaz hale getirmek için elektrikle çalışır. Bu tüm hava düzenlemesi, Ana Güvertenin konukların daha fazla keyif alabileceği daha fazla alan için serbest bırakılmasını sağlar.

CLX96, 2021'de A' Yacht and Marine Vessels Design Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesini artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: jozeph forakis ... design
Görsel Kredileri: Jozeph Forakis (jozeph forakis ... design) CL Yachts Ken Wu
Proje Ekibi Üyeleri: Jozeph Forakis Deok San Lee Nikolai Rizo Raffaelino Farina Claudia Renate Mantik Prima Ramanuj Martina Biondi Martin Lo Earl Alfaro Albert Horsmon
Proje Adı: CLX96
Proje Müşterisi: jozeph forakis ... design


CLX96 IMG #2
CLX96 IMG #3
CLX96 IMG #4
CLX96 IMG #5
CLX96 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun