Yanqing Lan'ın Pratik ve Duygusal Tasarımı: Taşınabilir İdrar Torbası

Engellilerin yaşam kalitesini artırmak için yenilikçi bir çözüm: İdrar torbası

Yanqing Lan ve ekibi, idrar torbalarının fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklarını hafifletmek için pratik ve duygusal bir tasarım olan "Convenient" isimli taşınabilir idrar torbasını tasarladı.

İdrar torbaları, hastalıklar ve kazalar sonucu idrar yapma yetisini kaybeden binlerce insan tarafından kullanılıyor. Ancak bu torbalar, hem fiziksel rahatsızlıklar (ağrı ve özgün koku) hem de psikolojik baskı yaratıyor. Yanqing Lan ve ekibi, bu sorunları hafifletmek için "Convenient" isimli taşınabilir idrar torbasını tasarladı.

"Convenient", dışarı çıktıklarında idrar torbası takmak zorunda olan hastalar için tasarlanmış bir üründür. SAP su emici polimer, idrarı hızla katılaştırabilir, böylece torbada depolanan idrarın kokusunu azaltır ve idrarın stabil kalmasını sağlar. Ayrıca, çıkarılabilir birim torba tasarımı, torbanın gizlenmesini ve değiştirilmesini kolaylaştırır ve torbayı daha hafif hale getirir. Bu özellikler, hastaların utanç ve psikolojik baskıdan kurtulmasına yardımcı olur.

Ürün, tıbbi silika jel, SBR kumaş, tıbbi plastik vb. malzemelerden yapılmıştır. SAP su emici polimer, idrarı hızla katılaştırabilir. Ürünün genel boyutu 245X270X145mm'dir.

İdrar torbası, üç birim torbadan oluşan 1000 ml'lik tek kullanımlık bir kapdır; bacak sarıcı tekrar kullanılabilir. İlk adımda, alt bacak sarıcıları uyluğun uygun yerine yerleştirilir ve tek kullanımlık idrar torbasındaki düğme bacak sarıcılarına sabitlenir. İkinci adımda, birim torba dolu olduğunda düğme valfi basılır ve birim torbalar arasındaki kanal kapatılır. Üçüncü adımda, birim torba çıkarılır ve uygun bir yerde atılır. İkinci birim torba aynı şekilde kullanılır. Birim torba çıkarılmazsa, idrar önceki birim torbaya akar.

Proje, 2020'nin Temmuz ayında Hebei'de başladı ve 2021'in Ocak ayında Hebei'de tamamlandı. Tasarımın uygunluğu ve yenilikçiliği, veri çalışması ve hasta araştırması ile doğrulandı ve yeni malzemelerin ölçüm ve testi ile belirlendi. Örneğin, su emici polimer ve su tepkime süresi, kütle ve hacim hesaplamaları istatistiklerle doğrulandı.

Tasarımın zorlukları ve yenilikçi yönleri, idrar torbasının uygun hacmini ve montajını doğrulamak ve idrar torbasının işlem basitliğini sağlamaktı. Bu, idrarın idrar torbasına nasıl aktığı, blok valfinin nasıl tasarlandığı, idrar torbasının sızdırmazlığının nasıl sağlandığı, ağaç özündeki su emici polimerin ne kadar eklenmesi gerektiği ve idrar torbasının hastalar için uygun kalite ve hacminin nasıl hesaplanacağı gibi konuları içerir.

"Convenient" tasarımı, 2021'de A' Tıbbi Cihazlar ve Tıbbi Ekipmanlar Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Anny Team
Görsel Kredileri: Anny Team
Proje Ekibi Üyeleri: Yanqing Lan Zhuang Tian Fengmin Liu Jiayi Li
Proje Adı: Convenient
Proje Müşterisi: Anny Team


Convenient IMG #2
Convenient IMG #3
Convenient IMG #4
Convenient IMG #5
Convenient IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun