Harry Miesbauer'ın 75ft Explorer: Sınırları Zorlayan Yelkenli Yat Tasarımı

Özgün Tasarımı ve Çevre Dostu Teknolojisiyle Dikkat Çeken 75ft Explorer

Harry Miesbauer tarafından tasarlanan 75ft Explorer, denizde gerçek özgürlüğü deneyimleme fikrinden ilham alarak, hem estetik hem de işlevsel bir yelkenli yat tasarımı sunuyor.

75ft Explorer, denizde gerçek özgürlüğü deneyimleme fikrinden yola çıkılarak tasarlandı. Tasarımın dış hatları, yatın operasyonel yaşamında karşılaşacağı zorlu ve sert çevreyi yansıtırken, aynı zamanda zarif, zamansız ve dengeli oranlara sahip olması hedeflendi. İç mekan ise, kullanıcılarına zorlu koşullarla karşılaştıklarında sıcaklık, rahatlık ve koruma hissi vermek üzere tasarlandı.

Yat, dünyanın her yerine gitmek isteyen çok deneyimli bir sahip için tasarlandı. Yani yat, -15° C'den 40° C'ye kadar bir sıcaklık aralığı için tasarlandı ve Akdeniz'den, Atlantik'e ve hatta Alaska'ya kadar seyahat edecek. Yatın denizcilik özelliklerine çok fazla geliştirme yapıldı ve mürettebatın iyi korunmasına özel önem verildi. Bu nedenle yat, özel bir sert sprey kaput özelliğine sahip. Emisyonları azaltmak için, yatın tamamen hibrit tahrik sistemi üzerinde çok fazla geliştirme yapıldı, çünkü tekne aynı zamanda çevre koruma alanlarında da işletilecek.

Yat, Hibrit Cam/Karbon-sandwich yapısı, karbon direk, çubuk bağlantı elemanları, CNC işlenmiş yüksek mukavemetli çelik yüzgeç ve kaldırılabilir kıç ile üretilmiştir. Yatın teknik özellikleri arasında toplam uzunluk 23.100m, maksimum genişlik 5.850m, ölçüm triminde yaklaşık 39.000kg yer değiştirme, kaldırılabilir kıç ile 4.200 - 2.600 m çekim ve yelken alanı 299.1m2 (rüzgar yukarı) bulunmaktadır.

Yatın kokpiti, özellikle gece boyunca uzun açık deniz geçişleri için iyi korunan bir alan olarak tasarlandı. Navigasyon alanı, gözetim kaptanının hızla direksiyon alanında olabilmesi ve gerektiğinde müdahale edebilmesi için yoldan hemen yakın bir yerde bulunmaktadır. Yat, bir joystick ile navigasyon alanından da yönlendirilebilir. Yelken kontrolü için tüm vinçler, direksiyon tekerleklerinin yanında veya önünde gruplandırılmıştır, böylece dümen adamı yelkenler çekildikten sonra yatı direksiyon alanından tek başına yelken açabilir.

75ft Explorer, 2019 yazında konsept tasarımıyla başladı ve 2022'de ön tasarımı tamamlandı. Şimdi projenin inşa edilmesi için hazır. Sahibi, Mayıs 2023'ten önce tekne inşa edilecek tersaneyi seçecek.

Yat, 2023'te A' Yacht and Marine Vessels Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Harry Miesbauer
Görsel Kredileri: renderings: Harry Miesbauer Yacht Design
Proje Ekibi Üyeleri: Harry Miesbauer
Proje Adı: 75ft Explorer
Proje Müşterisi: Harry Miesbauer


75ft Explorer IMG #2
75ft Explorer IMG #3
75ft Explorer IMG #4
75ft Explorer IMG #5
75ft Explorer IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun