Chris Slabber'ın "Eons" Adlı Fotoğraf Serisi: Doğanın Abstrakt Sanata Dönüşümü

Doğanın Oluşturduğu Abstrakt Kompozisyonları Yakalayan Ödüllü Fotoğraf Serisi

Chris Slabber'ın "Eons" adlı fotoğraf serisi, doğanın oluşturduğu abstrakt kompozisyonları yakalayan bir dizi fotoğraftan oluşuyor. Bu seride, Slabber, doğal ışığın kaya dokularına düşüşü ile oluşan sert kontrastlardan ilham alıyor.

Slabber, seriyi kaya ve taş dokularını keşfetmeye adıyor. Yanında bir doğa koruma alanı bulunması, birçok fotoğrafik fırsat sunuyor. Yürüyüş sırasında keşfedilen kumtaşı uçurumu, yıllar boyunca unsurlar tarafından oyulmuş. Her bir kaya yüzünün kendi kişiliği ve benzersiz özellikleri var ve bu özellikler, aksi takdirde sadece bir kaya olarak görülebilecek bu aşınmış kaya parçasından güzelliği çıkarmak için incelenmeli.

Slabber, bu fotoğrafları, doğru kompozisyonu seçerek ve dramatik gölge ve ışık kontrastları oluşturmak için ışığın doğru dengesini sağlayarak, kaya oluşumlarını abstrakt sanat eserlerine dönüştürüyor. Fotoğraflar, doğal ışık ve Canon 5DsR ve 24mm - 70mm 2.8 lens kullanılarak çekildi. Sonrasında photoshop ve bir kamera ham eklentisi kullanılarak post prodüksiyon işlemi yapıldı.

Bu fotoğraflar, bir Canon 5DsR kullanılarak çekildi ve bu, Slabber'ın baskı boyutunu billboard boyutuna genişletmesini sağlıyor. Bu görüntüler, iç dekorasyon için tasarlanmış. Dolayısıyla, görüntülerin boyutu müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olacak. Fotoğraflar ayrıca C-Type Fuji Metallic Gloss, Black & White Ilford Fibre-Based, Diasec (arşivleme ve çerçeveleme yöntemi) ve White Metal baskılar gibi çeşitli yüzeylerde de üretilebilir.

Slabber'ın "Eons" serisi, iç dekorasyon ve markalaşma için tasarlandı. Abstrakt doğası nedeniyle, bu görüntüler kullanımlarında çok yönlüdür. Güçlü siyah-beyaz kontrastlar sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Bu, çağdaş bir ofis binası iç mekanına ve madencilik, sigorta ve yatırımlar gibi endüstriler için markalaşma amaçlarına iyi bir şekilde aktarılacaktır. Doğal bir olay tarafından üretilen abstrakt kalite, her izleyicinin bireysel bir deneyim yaşamasını sağlayacaktır. Bu nedenle, görüntüler sadece bir kaya koleksiyonu değil, duyguların bir senfonisidir.

Proje, Şubat 2021'de bir yürüyüşün ardından doğdu ve Şubat 2021'de tamamlandı. En büyük yaratıcı zorluk, kaya yüzünün sarı tonunu kullanmamak, ancak sadece siyah-beyaz pozlamayı kullanmaktı. Başlangıçta doğal renk paleti, onu sömürme konusunda cazip kıldı, ancak günün sonunda bu doğal heykellerin abstrakt doğası, görüntüleri siyah-beyaz olarak işleme fikrini ilham verdi.

Chris Slabber'ın "Eons" adlı fotoğraf serisi, 2021'de A' Photography and Photo Manipulation Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikleri ve arzu edilen özellikleri ile dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chris Slabber
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Chris Slabber, Retoucher Chris Slabber, 2021 Image #2: Photographer Chris Slabber, Retoucher Chris Slabber, 2021 Image #3: Photographer Chris Slabber, Retoucher Chris Slabber, 2021 Image #4: Photographer Chris Slabber, Retoucher Chris Slabber, 2021 Image #5: Photographer Chris Slabber, Retoucher Chris Slabber, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Chris Slabber
Proje Adı: Eons
Proje Müşterisi: Chris Slabber


Eons IMG #2
Eons IMG #3
Eons IMG #4
Eons IMG #5
Eons IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun