Matteo Ruisi'nin İngiltere Bankası Banknotlarına Yeni Bir Bakış Açısı: Ödüllü Fotoğraf Projesi

Banknotların Detaylarına Odaklanan Ruisi, İngiltere Bankası'nın Banknotlarını Farklı Bir Perspektiften Sunuyor

Matteo Ruisi'nin ödüllü fotoğraf projesi, İngiltere Bankası'nın banknotlarını detaylarına kadar inceleyerek, bu banknotların eşsiz güzelliğini ve özelliklerini gözler önüne seriyor.

Banknotların detaylarına odaklanan Ruisi, İngiltere Bankası'nın banknotlarını farklı bir perspektiften sunuyor. Ruisi'nin fotoğrafları, banknotların güvenlik özelliklerini, karakterlerini ve tasarımının güzelliğini gözler önüne seriyor. Fotoğraflar, banknot grupları, detaylar ve soyut kategoriler olmak üzere üç gruba ayrılmıştır.

Projenin fotoğrafçılık tarafı, bir SDLR Canon EOS 5D Mark IV kamera kullanılarak ve EF100mm f/2.8L Macro IS USM makro lensin yeteneklerini zorlayarak çekildi. Shallow derinlik alanı ve arka aydınlatma kullanılarak banknotların bazı alanlarında gösterim oluşturuldu. Her bir notun detaylarını ve renklerini belirginleştirmek için özel bir özen gösterildi.

Ruisi'nin fotoğraf projesi, banknotların güzelliğini gösterirken aynı zamanda Bank of England'ın belirlediği yasalar ve yönergeleri takip etme zorunluluğunu da içeriyor. Bu, projenin en büyük zorluklarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Proje, 2020 yılının Mayıs ayında başladı ve ilk çekimler 2021 yılının Mart ayında gerçekleştirildi. 5, 10 ve 20 poundluk banknotların çekimleri tamamlandıktan sonra, 2022 yılında yeni 50 poundluk banknotun çekimleri ile proje tamamlandı. Tüm çekimler, fotoğrafçının Chartham, Kent'teki ev stüdyosunda gerçekleştirildi.

Matteo Ruisi'nin bu özgün projesi, 2022'de A' Photography and Photo Manipulation Design Award'da Bronz Ödül'e layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Matteo Ruisi
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Lee Funnell Image #2: Photographer Lee Funnell Image #3: Photographer Lee Funnell Image #4: Photographer Lee Funnell Image #5: Photographer Lee Funnell
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Matteo Ruisi Creative Director: Peter McCabe Photographer: Lee Funnell
Proje Adı: Bank of England
Proje Müşterisi: Matteo Ruisi


Bank of England IMG #2
Bank of England IMG #3
Bank of England IMG #4
Bank of England IMG #5
Bank of England IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun