Joao Teixeira'nın "Shelter" Adlı Masa Tasarımı: Fonksiyon ve Estetiği Buluşturan Bir Çalışma

2021 A' Mobilya Tasarım Ödülü'nün Platin sahibi olan Shelter, ev ofislerinde verimliliği artırmayı hedefleyen bir tasarım.

Joao Teixeira tarafından tasarlanan Shelter masa, kullanıcıların üretkenliklerini artırmayı hedefleyen bir tasarım. Temiz kablo yönetimi ve kolay depolama erişimi gibi özelliklerle organizasyon düzenlerini geliştirmeyi amaçlayan bu tasarım, estetik ve fonksiyonelliği bir araya getiriyor.

Shelter'ın tasarım dili, masa çekmecelerinin yuvarlak köşelerinde kendine özgü bir özellik buluyor. Bu özellik, masaya farklı bir görünüm ve şık bir görünüm kazandırıyor. Ayrıca, tüm elemanlar, genel olarak tekil bir tasarım sağlamak için birbirleri arasında sorunsuz bir şekilde hizalanacak şekilde tasarlandı.

Masa üretimi, CNC gibi ortak makineleri kullanarak hassasiyeti sağlamak üzere geleneksel tekniklere dayanıyor. Masa, sadece iki metal menteşe ve arka kısmında pirinç bir kaplama kullanılarak yapılırken, geri kalanı doğal ahşaptan oluşuyor. Yuvarlak çekmeceler, ürünü daha uygulanabilir ve dolayısıyla daha uygun fiyatlı hale getirmek için eklem yerlerindeki dikişler kullanılarak yapılıyor.

Shelter masa tasarlanırken hedef, kullanılabilirliğini görünümü kadar basit tutmaktı. Örneğin, kabloların arka erişimden ön çekmecelere sorunsuz ve gizli bir şekilde geçirilme olanağı, piyasadaki çoğu ortak masadan daha iyi performans gösterme açısından belirgin bir özelliktir. Ürün ve kullanıcı arasındaki etkileşim, depolama alanlarına erişim için tasarım yaklaşımının nerede ve nasıl açılacağını açıkça belirtmesi nedeniyle kendiliğinden açıklanabilir.

Shelter, ev ofis ortamlarına uyacak ve verimliliklerini artıracak bir şey tasarlama konusunda doğal bir dürtü olarak ortaya çıktı. Yeni normale gece yarısı adapte olmak zorunda kaldığımızdan, bu tür çözümlere büyük bir talep vardı, özellikle şirketlerin çalışanlarına evden çalışma izni vermesiyle büyük bir değişim dalgası yaşandığında. İçgörü, pandemi sırasında zihinsel sağlık dalgalanmasına yönelik bir masa tasarlamaktı, huzur sağlamaktı, bu yüzden isim Shelter (sığınak).

En zorlu ve aynı zamanda birçok diğer tasarımda olduğu gibi en eğlenceli yön, bazı üretim detaylarını ince ayar yapma süreciydi, uygulanabilirlik, estetik ve işlev arasında bir denge bulmaktı. Shelter, insanların günlük rutininin bir parçası haline gelen teknolojiyi göz önünde bulundurarak, kullanıcıyı cihazlarına gizli ve pratik kablo yönetimi yoluyla bağlama olanağı sağlayan bir masa tasarımı olarak ortaya çıktı. Masa üstü, tasarım diline değer katmak için yuvarlak çekmeceler içerirken, malzeme seçimi kullanıcıya sıcaklık ve huzur hissi vermek amacıyla yapıldı.

Shelter, 2021 A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Platin kazandı. Platin A' Tasarım Ödülü, dünya sınıfı, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bu tasarımlar, profesyonellik, deha sergileyerek ve toplumun refahına katkıda bulunarak bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir. Sanatın, bilimin, tasarımın ve teknolojinin sınırlarını ilerletirler, mükemmeliyeti aşarlar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: João Teixeira
Görsel Kredileri: João Teixeira
Proje Ekibi Üyeleri: João Teixeira
Proje Adı: Shelter
Proje Müşterisi: João Teixeira


Shelter IMG #2
Shelter IMG #3
Shelter IMG #4
Shelter IMG #5
Shelter IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun