Harry Miesbauer'ın Scuderia 65: Yüksek Performanslı Bir Yelkenli Yatın Hikayesi

Yüksek performanslı yelkenli yat Scuderia 65, Harry Miesbauer tarafından tasarlandı ve 2021 A' Yacht and Marine Vessels Design ödülünün altın madalyasını kazandı.

Harry Miesbauer'ın tasarladığı Scuderia 65, hem hafif hem de zarif bir tasarıma sahip yüksek performanslı bir yelkenli yat. Bu tasarım, deneyimli bir yat sahibi ve regatta yelkencisi için geliştirildi ve hem yarış hem de aile ile seyir keyfi için ideal bir deniz aracı oluşturuyor.

Scuderia 65, dış tasarımının yaygın trendleri takip etmemesi gerektiği düşüncesiyle tasarlandı. Tasarımın hem hafif hem de zarif olması hedeflendi. Bu yat, daha önce çeşitli açık deniz yatlarına sahip olan ve yeni yatıyla birçok açık deniz/grand prix regattasına katılacak olan çok deneyimli bir sahip ve regatta yelkencisi için geliştirildi.

Scuderia 65'in benzersiz özelliklerinden biri, tamamen karbon-sandviç yapısı, karbon direği, karbon yelken donanımı ve CNC ile işlenmiş yüksek mukavemetli çelik kıç. Bu özellikler, yatın hafif olmasını sağlarken aynı zamanda yüksek performanslı bir yelkenli olmasını da mümkün kılıyor.

Yatın teknik özellikleri arasında, 20.050 m genel uzunluk, 5.510 m maksimum genişlik ve yaklaşık 18.000 kg ağırlık bulunuyor. Ayrıca, 4.500 - 2.950 m arasında ayarlanabilen bir kaldırma kıçına sahip.

Scuderia 65, 2016'da başlayan bir proje olup, deniz denemeleriyle Mayıs 2020'de tamamlandı. Tasarım sürecindeki en büyük zorluklardan biri, on yıl sonra bile güzel kalacak zamansız ve zarif bir tasarım yapmaktı. Ayrıca, regatta konfigürasyonu için mümkün olduğunca hafif, ancak aynı zamanda seyir modunda rahat bir tekne yapmak da bir başka zorluktu.

Scuderia 65, 2021 A' Yacht and Marine Vessels Design ödülünün altın madalyasını kazandı. Altın A' Design ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ürünler ve parlak fikirlere verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Harry Miesbauer
Görsel Kredileri: photos: Dede De Luca / OneSails renderings: /H/arry Miesbauer Yacht Design
Proje Ekibi Üyeleri: Concept / Exterior & Interior Design: Harry Miesbauer / HYMD Engineering: Alessio Sironi / HYMD Structural Engineering: Pure Engineering / NZ Hydraulic Engineering: Cariboni Italy Sail design: Dede De Luca / CEO OneSails
Proje Adı: Scuderia 65
Proje Müşterisi: Harry Miesbauer


Scuderia 65 IMG #2
Scuderia 65 IMG #3
Scuderia 65 IMG #4
Scuderia 65 IMG #5
Scuderia 65 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun