Doğayla İç İçe: Akashi'deki Ev

Yousaku Tsutsumi'nin Doğa İle Bütünleşen Minimalist Tasarımı

Yousaku Tsutsumi'nin Akashi'deki evi, doğayla iç içe bir yaşam tarzını teşvik eden minimalist bir tasarıma sahip. Bu özgün tasarım, geleneksel Japon ahşap yapım tekniklerinden ilham alarak, doğa, güneş ışığı ve mahremiyetin uyumlu bir şekilde birleştiği bir yaşam alanı sunuyor.

Yousaku Tsutsumi'nin Akashi'deki evi, kullanıcının doğa içinde nasıl yer aldığı fikrinden esinlenmiştir. Topluluk alanını maksimize etme ve rüzgar, doğa, güneş ışığı, yaşam tarzı ve mahremiyeti uyumlu bir şekilde birleştirme arayışıyla motive olan bu proje, tüm bu unsurları, geleneksel Japon ahşap yapımının geleneksel yöntemi olan 'zai rai kou hou' tarafından etkilenen bir yapı içinde barındırır.

Akashi'deki ev, doğayla iç içe bir yaşam tarzını teşvik eden minimalist bir tasarıma sahip. Ev, amaç ve mahremiyet derecesine göre üç bölgeye ayrılmıştır, her biri bir bahçeye ve benzersiz bir konsepte sahiptir. Aile, hasat ve doğanın kutlanması için alanlar, müşterinin ilgi alanlarına özenle tasarlanmış ve uyarlanmıştır ve avlular, evi doğal ve yumuşak bir şekilde aydınlatır. Tasarımdaki doğanın öne çıkan yeri ve duyusal deneyimler, dışarı ve içeri arasındaki sınırları bulanıklaştırır.

Arbol, farklı amaçlar için çeşitli ahşap türlerinin avantajlarını derinden anlar; bu, tasarımın performansta hiçbir ödün vermeden tamamen ahşaptan inşa edilmesine olanak sağlar. Proje bu nedenle inşaatında son derece sürdürülebilir olup, kutladığı doğa ile uyumlu bir tasarım sunar.

Ev, müşterinin yaşam tarzı ve huzur ve derin konforu teşvik eden bir ortam arzusu etrafında özel olarak tasarlanmıştır. Topluluk alanı olabildiğince geniş, özel odalar olabildiğince küçük tutulmuştur, bu da sosyal bir atmosferi teşvik eder. Bahçeleri evin içine dahil etmek, hemen çevresine bakılmaksızın amaçlanan vizyonun gerçekleştirilmesine olanak sağlar, böylece bir şehir konutunda dış dünyanın sonsuz genişliğini yakalar.

Tasarım, 2017'nin Nisan ayında başladı ve inşaat, 2018'in Ocak - Temmuz ayları arasında sürdü. Ev, Japonya'nın Hyogo eyaletindeki Akashi şehrinde bulunmaktadır. Anahtar zorluk, tüm temel alanları tek bir katlı bir yapıda, küçük bir site alanında barındırmaktı, aynı zamanda evin sanatsal vizyonu için hayati öneme sahip unsurları, örneğin avluları ve mahremiyet için çevreleyen duvarları barındırmaktı.

Akashi'deki ev, doğayla iç içe bir yaşam tarzını teşvik eden minimalist bir ev olarak tasarlanmıştır. Ev, amaç ve mahremiyete göre üç bölgeye ayrılmıştır, her biri bir bahçeye ve farklı bir konsepte sahiptir. İlk avlu, aile için bir Japon tarzı oda ve bir mutfak bahçesi ile birlikte gelir. İkincisi, yarı kamusal bir yaşam yemek alanı ve görüntü için bir avludur. Son olarak, yatak odaları ve kuru alan, mahremiyet ve çamaşırhane için sağlar. Avlular aracılığıyla, bitkiler, toprak, rüzgar ve gökyüzü her zaman görünür, böylece doğayı eve alır ve içeride ve dışarıda arasındaki çizgileri bulanıklaştırır.

Bu Tasarım, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yousaku Tsutsumi
Görsel Kredileri: Image #1-4 : Photographer Yasunori Shimomura, House in Akashi, 2018.
Proje Ekibi Üyeleri: Yousaku Tsutsumi
Proje Adı: House in Akashi
Proje Müşterisi: Yousaku Tsutsumi


House in Akashi IMG #2
House in Akashi IMG #3
House in Akashi IMG #4
House in Akashi IMG #5
House in Akashi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun