Bradco: Portekiz'de Lüks Üretiminin Yeni Adresi

Architects Cristina Vaz Santos ve Paulo Rodrigues, Bradco'nun Endüstriyel Birimi ile Lüksü Yeniden Tanımlıyor

Portekiz'deki Castelo de Paiva belediyesinde yer alan Bradco, lüks ürünlerin üretildiği bir fabrika olarak dikkat çekiyor. Cristina Vaz Santos ve Paulo Rodrigues tarafından tasarlanan bu endüstriyel birim, bölgenin taşından, çelikten ve camdan yararlanarak yerel özelliklerle bir endüstri tasarlamak için bir meydan okuma olarak ortaya çıktı.

Bradco'nun benzersiz özellikleri, özellikle çok sayıda ışıkla aydınlatılan bir şirket olması ve peyzajla yoğun bir şekilde etkileşim içinde olmasıdır. Ayrıca tanınmış markalarla çalışmasıyla da ünlü bir şirkettir. Bu endüstriyel birimin tasarımında, iç ve dış mekan arasında büyük bir şeffaflık sağlayan peyzaj çok önemli bir rol oynamıştır.

Bradco'nun gerçekleştirilme teknolojisi, bina içinde daha fazla ışık sağlayacak bir metodoloji oluşturmayı hedefliyordu. Fabrika çatısında birçok çatı penceresi tasarlandı ve böylece iç mekan, çalışanlara daha iyi bir ruh hali aktarabiliyordu. Ayrıca, bina ile ait olduğu topraklar arasında bir bağlantı kurmak için bölgeden taş kullanıldı.

Bradco, Brasport'un bir parçasıdır ve her yıl iki milyondan fazla saat kayışı ve deri ürün üretir. Müşterileri adına satış sonrası hizmetler sunabilen Brasport, doğrudan şubeleri ve mağazalarıyla çalışır. Her bir işbirliği gibi, her ortağın değerlerini ilerleten özel ihtiyaçları karşılayacak bir tasarım anahtardır.

Bradco'nun tasarımı, araştırma ve teknolojik gelişmeyi güçlendirmek amacıyla, özellikle iş olanaklarının artmasına yol açan bir süreç olan, 3.1 milyon eurodan fazla bir yatırımı aktive eden İsviçre iş grubu Brasport'un bir şirketi olan Bradco endüstrisidir. Kendini lüks deri ürünler ve bileziklerin üretim sektöründe lider olarak kabul eder.

Bradco, EM Paralelo için büyük bir yaratıcı meydan okumaydı. Endüstriyel özellikleri ve böylesine güzel bir peyzajda bir fabrikayı birleştirebilme yeteneği nedeniyle çok çekici bir mimari proje oldu. Portekiz'deki Bradco'yu temsil etmek bir gurur kaynağıydı. Fabrikanın büyümesine ve iş sayısının artmasına katkıda bulunabilmek çok zorlu bir görevdi.

Bradco, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Kaliteyi artırma ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirme konusunda katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cristina Vaz Santos e Paulo Rodrigues
Görsel Kredileri: Imagem nº 1: Fotógrafo Ivo Tavares, Bradco, 2020. Imagem nº 2: Fotógrafo Ivo Tavares, Bradco, 2020. Imagem nº 3: Fotógrafo Ivo Tavares, Bradco, 2020. Imagem nº 4: Fotógrafo Ivo Tavares, Bradco, 2020. Imagem nº 5: Fotógrafo Ivo Tavares, Bradco, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Architect: Cristina Vaz Santos Architect: Paulo Rodrigues
Proje Adı: Bradco
Proje Müşterisi: Cristina Vaz Santos e Paulo Rodrigues


Bradco IMG #2
Bradco IMG #3
Bradco IMG #4
Bradco IMG #5
Bradco IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun