Geosong: Doğanın Ritmini Yansıtan Mimari Tasarım

Moriyuki Ochiai Architects Tarafından Tasarlanan, Doğanın Gücünü ve Zenginliğini Yansıtan Sıra Dışı Bir Konut Projesi

Geosong, doğanın ritmini ve enerjisini yansıtan, Moriyuki Ochiai Architects tarafından tasarlanan bir konut projesidir. Proje, hafif dalgalı tepelerin, tabakaların ve kaynak sularının doğal güçlerini yansıtan bir tasarım ile dikkat çekiyor.

Geosong, yeşil ağaçlarla kaplı hafif dalgalı tepelerle çevrili büyük bir tepe alanında yer alıyor. Bu alan, açığa çıkan tabakaların kesitlerinin görülebildiği ve kaynak suyu dolu bir çeşmenin bulunduğu bir parka ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle, Moriyuki Ochiai Architects, tasarımına yeryüzünün yapısını entegre etmeyi ve bu alanda bulunan yükselen tepeler, tabaka/toprak ve kaynak suyunu şekillendiren doğal güçleri yansıtmayı hedefledi.

Binanın dış cephesi, mavi ve yeşil renkte bir gradasyonla katmanlandırılmıştır. Bu katmanlar, tepelerin üzerindeki berrak mavi gökyüzünün renklerinden ve komşu parkın, parlak güneş ışığında derin ve zengin yeşilliklerle parlayan renklerinden ilham alıyor. Jeolojik bir oluşumun deseni gibi sürekli değişen ifadeler gösteren cephe, izleyiciyi doğanın zenginliğini deneyimlemeye davet ediyor ve çevredeki peyzajın unsurlarını ritmik bir şekilde tek bir akışa dönüştürüyor.

Giriş holünün tavanı ve duvarları, küçük tepeleri, eğimli tabaka kesitlerini ve kaynak suyunun tazeliğini temsil eden doğal motiflerle dolu aydınlatılmış çokgen oyuklarla doludur. Her bir ışık gövdesi, yeryüzünün yükselen gücünü anımsatan bir doku ile tasarlanmıştır. İçerisinde, bir kaynağın akışını çağrıştıran parlak metal levhalar (çevre dostu bir malzeme olan alüminyumdan yapılmış) yer alıyor. Bu, tüm alanı doğanın canlı gücü ve ışıltısıyla dolduran gölgeler ve değişen desenler oluşturuyor.

Proje, 2022 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan tasarımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden, tatmin ve olumlu duygular sağlayan, daha iyi bir dünya için katkıda bulunan tasarımlar için saygı gösterilir.

Geosong, doğanın ritmini ve enerjisini yansıtan, Moriyuki Ochiai Architects tarafından tasarlanan bir konut projesidir. Proje, hafif dalgalı tepelerin, tabakaların ve kaynak sularının doğal güçlerini yansıtan bir tasarım ile dikkat çekiyor. Bu özgün tasarım, doğanın gücünü ve zenginliğini yansıtan bir konut projesi olarak öne çıkıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Moriyuki Ochiai Architects
Görsel Kredileri: photo:fumio araki
Proje Ekibi Üyeleri: Design: Moriyuki Ochiai Architects (Moriyuki Ochiai, Jun Ueda, Amit Arunabh),Shinnihon Corporation,__Developer: Shinnihon Corporation(Hiroshi Nagao, Hiroshi Shiobe, Yuuki Shiratori, Masatoshi Higashiya, Naoki Miyanaga, others),__Constructor: Shinnihon Corporation,__Special paint: Osamu Yamaguchi,__Lighting: Kayo Yokoyama(Koizumi Lighting)
Proje Adı: Geosong
Proje Müşterisi: Moriyuki Ochiai Architects


Geosong IMG #2
Geosong IMG #3
Geosong IMG #4
Geosong IMG #5
Geosong IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun