Shany Dvora'nın "Shany Abdallah Naji" Projesi: İsim Verme Geleneğini Canlandıran Grafik Çalışmalar

12. - 15. Yüzyıl İbrani Manuskriptlerinden İlham Alan Çağdaş Bir Yaklaşım

Shany Dvora, "Shany Abdallah Naji" adlı projesinde, ailesinin isim verme geleneğini canlandırmayı hedefliyor. Bu geleneğin, ailenin Irak'tan İsrail'e göç ettiği sırada kaybolduğunu belirten Dvora, bu geleneği, Irak, Yemen ve Fas'taki 12. - 15. yüzyıl İbrani manuskriptlerinden ilham alarak yarattığı görsel imgelerle yeniden canlandırıyor.

Shany Dvora'nın "Shany Abdallah Naji" projesi, ailesinin isim verme geleneğini canlandırmayı hedefleyen bir dizi grafik çalışmadan oluşuyor. Bu geleneğin, ailenin Irak'tan İsrail'e göç ettiği sırada kaybolduğunu belirten Dvora, bu geleneği, Irak, Yemen ve Fas'taki 12. - 15. yüzyıl İbrani manuskriptlerinden ilham alarak yarattığı görsel imgelerle yeniden canlandırıyor.

Projenin adını taşıyan "Shany Abdallah Naji", Dvora'nın ailesindeki isim verme geleneğini canlandırmayı hedeflediği bir dizi grafik çalışmadan oluşuyor. Bu geleneğin, ailenin Irak'tan İsrail'e göç ettiği sırada kaybolduğunu belirten Dvora, bu geleneği, Irak, Yemen ve Fas'taki 12. - 15. yüzyıl İbrani manuskriptlerinden ilham alarak yarattığı görsel imgelerle yeniden canlandırıyor.

Dvora, ailesinin göç belgelerini bulduktan sonra bu geleneği öğrendiğini ve bu keşfin, isimlerin içinde gelenek ve kültür değişikliklerini barındırabileceği düşüncesiyle onu heyecanlandırdığını belirtiyor. Bu heyecan, Dvora'nın kendi isminin ailesinin soyundaki geleneksel ve köklü isimlerden ne kadar farklı olduğunu ve isminin ailesinin soyunda nerede ve nasıl yer aldığını sorgulamasına yol açtı.

Proje, Dvora'nın büyükannesinin hikayesini anlatıyor. Büyükannesi Juliette Abdallah Moshe, 1951 yılında eşi ve üç genç oğluyla birlikte Irak'tan İsrail'e göç etti. Doğum adı Juliette Abdallah Moshe olan büyükannenin adı, İsrail'e entegrasyon sürecinin bir parçası olarak "Juliette Dvora" olarak değiştirildi ve böylece çocukların isimlerini atalarının isimleriyle bağlayan gelenek kırıldı.

Dvora, bu projede, büyükannesinin doğumunda hala yaşayan isim verme geleneğini canlandırmayı hedefliyor. Bu geleneği, Irak, Yemen ve Fas'taki 12. - 15. yüzyıl İbrani manuskriptlerinden ilham alarak yarattığı görsel imgelerle yeniden canlandırıyor.

Shany Dvora'nın "Shany Abdallah Naji" projesi, 2021 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özellikleri ve sanatsal becerisiyle öne çıkan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shany Dvora
Görsel Kredileri: Shany Dvora
Proje Ekibi Üyeleri: Shany Dvora
Proje Adı: Shany Abdallah Naji
Proje Müşterisi: Shany Dvora


Shany Abdallah Naji IMG #2
Shany Abdallah Naji IMG #3
Shany Abdallah Naji IMG #4
Shany Abdallah Naji IMG #5
Shany Abdallah Naji IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun