M Two: Doğanın Estetiği ile Modern Mimariyi Buluşturan Tasarım

Georgios Nikolaou'nun Doğadan İlham Aldığı, Geleneksel ve Modernin Buluştuğu Ev Projesi

Georgios Nikolaou'nun tasarladığı M Two, doğanın renklerini ve formunu modern mimari ile buluşturan bir ev projesi. Dağ ve deniz manzarasına sahip bir tepe üzerinde konumlanan ev, iç ve dış mekanın bütünlüğünü sağlayarak her noktadan manzaranın keyfini çıkarabilecek bir yaşam alanı sunuyor.

Georgios Nikolaou'nun tasarım felsefesinde doğanın önemli bir yeri var. M Two projesinde de bu felsefeyi sürdüren Nikolaou, evin konumlandığı tepe, dağ ve deniz manzarası ile çevresindeki doğal renklerden ilham alıyor. Bej taş, kahverengi ahşap, dağ zeytin yeşili ve mavi su renklerini kullanarak Akdeniz'i yansıtan bir palet oluşturuyor.

Ev, bir köyün dışında yer alıyor ve hem doğal peyzaja hem de geleneksel köy evi tasarımlarına uygun malzemelerle inşa edilmiş. Ancak Nikolaou, bu geleneksel unsurları modern bir estetikle harmanlıyor. Evin planı, iç ve dış mekan arasında sakin ve ergonomik bir akış sağlayan geleneksel bir 'pi' Π şeklinde.

Nikolaou, evin aile ve kamusal alanlarının sorunsuz bir şekilde birleşmesini, ancak bağımsız işlev görmesini ve gerektiğinde gizlilik sunmasını hedeflemiş. Dört farklı yaşam alanı, manzaranın her yönünün tadını çıkarabilecek şekilde tasarlanmış.

M Two projesi, iki yıl süren bir çalışmanın ürünü ve Kıbrıs, Limasol'da yer alıyor. Proje, hem doğal çevreye uyum sağlaması hem de geleneksel ve modern unsurları bir araya getirmesi ile dikkat çekiyor.

Georgios Nikolaou'nun bu başarılı tasarımı, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu prestijli ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, olumlu duygular uyandırarak daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Georgios Nikolaou
Görsel Kredileri: Georgios Nikolaou
Proje Ekibi Üyeleri: Georgios Nikolaou
Proje Adı: M Two
Proje Müşterisi: Georgios Nikolaou


M Two IMG #2
M Two IMG #3
M Two IMG #4
M Two IMG #5
M Two IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun