Gait Analysis Robot: Sağlık Ölçüm Sistemlerinde Yeni Bir Dönem

Anri Sugihara'nın Tasarladığı Robot, Yürüme Analizi ile Hastalıkların Erken Tespitine Yardımcı Oluyor

Çeşitli hastalıkların belirtileri, hastaların yürüyüş hareketlerinde kendini gösterir. Eğer bu hareketler doğru ve düşük maliyetli bir şekilde analiz edilebilirse, bu durum hastalıkların erken tespiti ve önlenmesi için yeni bir tanı aracı olabilir. Anri Sugihara tarafından tasarlanan Gait Analysis Robot, bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor.

Anri Sugihara, Gait Analysis Robot'un tasarımında, yürüyüş hareketlerinin analizini geniş bir kapsamda ve düşük maliyetle gerçekleştirmeyi hedefledi. Bu analiz, daha önce yüksek maliyetli hareket yakalama sistemleri ile yapılıyordu. Robot, bir kişiyi takip eder ve yürüyüş analiz verilerini bulut veritabanına gönderir. Bu sayede, daha öncekinden daha fazla öğe ölçülebilir ve tıbbi bakım, rehabilitasyon, sağlık koruma vb. için kullanışlı büyük veri hizmetleri geliştirilebilir.

Proje, ölçüm sisteminin araştırma ve geliştirmesinden bağımsız olarak ilerlemiş ve Japonya'daki Ulusal Engelli Kişiler Rehabilitasyon Merkezi Araştırma Enstitüsü ile işbirliği içinde gerçekleştirilmiştir. Robot üzerine monte edilen 3D kameralar, bir kişinin yürüyüş hareketlerini, araştırma enstitülerindeki gibi sınırlı tesislerde optik hareket analiz sistemi ile aynı hassasiyette ölçebilir.

Yürüyüş hareketlerini kaydetmek için, kişinin sadece hastanelerdeki bir koridor gibi düz bir çizgi üzerinde 10 metre ileri geri yürümesi yeterlidir. Kaydedilen veriler, bir bulut sunucusunda analiz edilir. Bu veriler, tüm hastalık hastalarının birikmiş yürüyüş verilerinden makine öğrenmesi ile türetilen unsurlara dayanır. Proje, hastalıkların erken tespiti ve önlenmesi, hastanelerdeki tanı ve tıbbi amaçlar için ve genel sağlık teşvik amaçları için web hizmetleri aracılığıyla sağlanmayı planlamaktadır.

Proje, Ekim 2019'da Japonya'da başladı ve devam ediyor. Robotun tasarımında, Anri Sugihara'ya RDS Ltd., Co., exiii design Inc. Yoshihiro Hirata R2, MAGNET Inc., makesense Inc. ve quod, LLC, Japonya'daki Ulusal Engelli Kişiler Rehabilitasyon Merkezi Araştırma Enstitüsü yardımcı oldu.

Gait Analysis Robot, 2021'de A' Medical Devices and Medical Equipment Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ANRI SUGIHARA
Görsel Kredileri: RDS Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: RDS Ltd., Co., exiii design Inc. Yoshihiro Hirata R2, MAGNET Inc., makesense Inc. and quod, LLC , the National Rehabilitation Center for Persons with Disabilities Research Institute in Japan
Proje Adı: Gait Analysis Robot
Proje Müşterisi: ANRI SUGIHARA


Gait Analysis Robot IMG #2
Gait Analysis Robot IMG #3
Gait Analysis Robot IMG #4
Gait Analysis Robot IMG #5
Gait Analysis Robot IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun