Yenilikçi Tasarım: 3D Damar Görüntüleyici

Acil Durumlar için Devrim Niteliğinde Bir Buluş

Shih-Min Lin, Jhen-Ming Liao ve Yi-Chi Li tarafından tasarlanan 3D Damar Görüntüleyici, tıbbi prosedürlerde devrim yaratıyor. Bu yenilikçi cihaz, damar bulma konusunda sağlık profesyonellerine büyük kolaylıklar sağlıyor.

IV terapileri, şok ve ciddi travmalar için hızlı ve etkili çözümler sunar. Hastaneye yatırılan hastaların yüzde 70'ine yakını, tedavi süreçlerinde periferik venöz kateter (PİVK) kullanımına ihtiyaç duyar. Kamboçya'da 2022 yılında yeni doğan ölüm oranları, beş yaş altı çocuk ölümlerinin yarısını oluşturmuştur. Düşük doğum oranları ve yüksek mortalite oranlarının yaşandığı bu gibi durumlarda, yeni doğanların hayatta kalma oranlarını iyileştirmek hayati önem taşımaktadır. 3D Damar Görüntüleyici, sağlık profesyonellerinin IV prosedürlerini daha doğru bir şekilde gerçekleştirmelerine yardımcı olarak sağlık hizmetlerinin kalitesini artırıyor.

Pediyatrik hastalarda, kalın doku katmanları nedeniyle ilk denemede başarı oranı yüzde 35'in altındadır. 3D doğrudan mod, IV infiltrasyonunu önleyerek ve başarı oranını yüzde 30 artırarak net bir görüntüleme sağlar. Damar enjeksiyon pozisyonuna aşina kullanıcılar, diğerlerine kıyasla yüzde 13 daha yüksek bir tek seferde başarı oranına ulaşarak yüzde 94'lük bir başarıya ulaşırlar.

3D Görüntüleme Patent Optik Teknolojisi kullanılarak üretilen bu cihaz, balıkgözü lensi sayesinde görünmez ışığı yukarıya odaklar ve etkilenen uzuvdaki nemi yansıtarak, rakiplerine kıyasla daha net görüntüler elde eder. Kullanıcı arayüzü, sağlık profesyonellerine tanıdık gelen pozisyonlarla tasarlanmıştır ve bu da ilk seferdeki başarı oranını yüzde 13 artırarak yüzde 94'e çıkarmıştır, böylece acil bakım kalitesini diğer rekabetçi ürünlere göre artırmıştır.

3D Damar Görüntüleyici, ISO10993 biyouyumluluk testine tabi tutulan medikal cihazlar için alerji veya rahatsızlık yaratmayan malzemelerden üretilmiştir. Ayrıca, IEC60601-1 ve IEC60601-1-2 medikal ekipman ve elektrik ekipman güvenlik sertifikalarına sahiptir ve IP54 güvenlik özelliklerine uygundur.

Shih-Min Lin, Jhen-Ming Liao ve Yi-Chi Li'nin tasarladığı bu ürün, 2D ve 3D çift mod özellikleriyle donatılmıştır. 3D Doğrudan Modda (periferik "el sırtı, ayak sırtı"), obez hastaların küçük damarlarını net bir şekilde gösterir. Eğer distal uçta yaralanma nedeniyle IV uygulanamıyorsa, hızlı bir şekilde 2D Yansıtıcı Moda (proksimal "Kollar, alt bacaklar") geçiş yaparak proksimal IV gerçekleştirilebilir.

3D Damar Görüntüleyici, özellikle 6-10 aylık ve prematüre bebeklerde, koyu tenli, böbrek, kanser ve yanık skar hastalarında ince damarları mükemmel bir şekilde görselleştirir. Zorlu venöz erişim (DIVA) vakalarında, başarısız yerleştirmeleri ve komplikasyonları yüzde 30 azaltır. Hemşirelere özel ekran tasarımı sayesinde, tıbbi stres ve anlaşmazlıklar azaltılmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shih-Min Lin, Jhen-Ming Liao, Yi-Chi Li
Görsel Kredileri: Image by: istock Photo by: Jhen Ming Liao Sound by: Lexin_Music, Pixabay,Microsoft Video by: Jhen Ming Liao
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director:"Shih-Min Lin" Designer:"Jhen-Ming Liao" Designer:"Yi-Chi Li"
Proje Adı: Vein Viewer
Proje Müşterisi: Adison Biomedical Co. Ltd.


Vein Viewer IMG #2
Vein Viewer IMG #3
Vein Viewer IMG #4
Vein Viewer IMG #5
Vein Viewer IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun