VFit+: Vestel'in Akıllı Sağlık ve İyi Olma Uygulaması

IoT Hizmetleriyle Hayatı Kolaylaştıran Bir Sağlık Eko-Sistemi

Vestel UX ve UI Tasarım Grubu tarafından geliştirilen VFit+ uygulaması, kullanıcıların sağlıklı bir yaşam sürdürmelerine yardımcı olmayı hedefleyen bir dost olarak tasarlandı. Bu uygulama, Vestel tarafından desteklenen tüm sağlık ve sağlıkla ilgili cihazları ve özellikleri bir araya getirerek kullanıcılar için sorunsuz bir etkileşim oluşturmayı amaçlıyor.

VFit+ uygulaması, Vestel'in entegre akıllı cihazlarını kontrol etmeyi hedefliyor. Alınan verileri gösteriyor ve kullanıcıların kendi tercihlerine göre veri desteği sağlıyor. VFit+ uygulaması, kullanıcıların kişisel günlük aktivitelerini, vücut bileşimlerini, kalp ritimlerini, uyku kalitelerini ve su tüketimlerini takip etmek üzere tasarlandı. Kullanıcılar, aktivitelerini diğerleriyle paylaşarak kendilerini motive edebilirler. VFit+ uygulaması, kullanıcılar arasında daha fazla bağlılık oluşturmak için bazı zorluklar sunmayı hedefliyor.

VFit+ uygulaması, kullanıcıların vücut sağlığını ve hareketlerini takip etmeyi hedefleyen bir uygulama olup, akıllı cihazlarla hizmet sunuyor. Kullanıcılar, her zaman hedefler belirleyebilir ve zorluklar koyabilirler. Kullanıcılar, günlük ilerlemeyi takip etmek ve hedeflerine ulaşmak için destekleyici ve bilgilendirici push bildirimlerinden motivasyon alırlar. VFit+ bir akıllı ekosistem olduğundan, kullanıcılar akıllı bileziklerinden veya akıllı saatlerinden bildirim alabilirler. Kullanıcıların aktiviteleri için bir günlük oluşturur. Kullanıcılar, bu işlevlerle yaşam kalitelerini artırırlar.

VFit+ uygulamasının arayüzü için kart yapısı, renkli grafikler ve simgeler tasarlandı. Bu, kullanıcının dinamik bir etkileşim sağlaması için yapıldı. Her özellik ve bilginin kendine özgü bir rengi vardır, böylece kullanıcı farklı türdeki verileri kolayca ayırt edebilir. Hem akıllı saatte hem de akıllı bilezikte hareketsizlik uyarısı özelliği ile kullanıcılara aktif olmaları gerektiğini söyler.

Vestel UX Grubu, belirli kullanıcı ihtiyaçlarını ve ilgili proje yönergelerini tanımlamak için uygun kullanıcı grubuna göre kullanıcı araştırmaları ve A/B testleri yapar. UX Grubu, kullanıcı yolculuk haritalarını oluşturduktan sonra, onları Vestel akıllı cihaz kullanıcıları için daha iyi kullanıcı deneyimleri oluşturmak üzere uygun arayüzlerle birleştirir. Bu arayüzler tasarlanırken, kullanıcı araştırması içgörüleri, duygusal etkiler, kullanım senaryoları, çeşitli tasarım mimarisi sistemleri ve güncel tasarım trendleri dikkate alınır.

Proje, 2019 yılında Manisa'da başladı. Bu tasarım, 2021'de A' Interface, Interaction and User Experience Design Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Design Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten saygıdeğer ürünler ve parlak fikirlerdir.

Telif hakları Vestel'e aittir, 2021.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vestel UX/UI Design Group
Görsel Kredileri: IMAGE CREDITS: Main image #1 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Optional image #1 : Vestel UX/UI Design Group,Vestel Video: Vestel UX/UI Design Group,Vestel PDF: Vestel UX/UI Design Group,Vestel
Proje Ekibi Üyeleri: İlayda Yesilova Cemre Fidan Tüzün Sultan Sel Vestel UX/UI Design Group
Proje Adı: VFit+
Proje Müşterisi: Vestel UX/UI Design Group


VFit+ IMG #2
VFit+ IMG #3
VFit+ IMG #4
VFit+ IMG #5
VFit+ IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun