Lixian Gelecek Topluluğu: Çin'in Gelecekteki Yaşam Tarzını Şekillendiren Kentsel Tasarım

gad tarafından tasarlanan Lixian Gelecek Topluluğu, modern yaşam tarzını ve topluluk yaşamını yeniden tanımlıyor

Çin'in köklü ve kalıcı kültürü, toplumun ideal durumunu kozmopolitizm olarak kabul eden Konfüçyanizme dayanmaktadır. Lixian topluluğu, bu kozmopolitizm fikrini tasarım teması olarak alarak ideal bir topluluk oluşturmayı hedeflemiştir.

Projenin eşsiz özellikleri arasında, geleneksel ulaşım seviyesinin üzerine çeşitli bahçe peyzajları işlevi görecek bir platform oluşturma çabası bulunmaktadır. Tüm topluluk grupları, düşük yoğunluklu, küçük bloklar ve bol peyzaj olan ritmik düzenlemelerde düzenlenmiştir. Mimarlık özellikleri hem geleneksel hem de geleceğe yönelik unsurları içerir. Lixian topluluğu, yeşilin bol olduğu, idil bir güzellik toprağı olan bir kozmopolitizm senaryosunu gerçekleştirmek için sokak yaşamını ortaya çıkarmaya çalışmaktadır.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi olarak, Lixian topluluğunda TOD modu önemli bir özelliktir. Yerel otobüs ağı, mahalle merkezini entegre eden otobüs terminaline bağlanacaktır. Bu unsurlar birlikte, tüm düğümleri bağlayan ve Lixian topluluğunun tamamını yapılandırmak için önemli parçalar olan tam bir TOD sistemini oluşturacaktır.

Proje, Quzhou'nun merkezindeki eski mahalleye bitişik olan Lixian topluluğu, yaşam koşullarının iyileştirilmesi gereken bir yerdir. Yerel hükümet, bu alanları yenileme veya reform etme konusunda hevesli olmuştur ve insanların daha iyi bir yaşam için sevgi ve özlemine dayanarak benzersiz bir gelecek topluluk atmosferi yaratmayı hedeflemiştir.

Tasarım sürecindeki zorluklar arasında, büyük konut mimarisi kütlesinin insanlık ölçeğindeki mekansal ölçekleri eksik bırakması ve bizi doğadan ayırması, kişilerarası ilişkileri yabancılaştırması yer alır. Araştırmamız, Çin için uygun olabilecek gelecekteki yaşam tarzının ne olabileceği üzerine yoğunlaşmaktadır. Tasarım sürecindeki bir başka başarı anahtarı ise kentsel tasarım ekibi ile mimarlık ekibi arasındaki işbirliğidir.

Lixian topluluğu, kozmopolitizm fikrini tasarım teması olarak alarak ideal bir topluluk oluşturmayı hedeflemiştir. gad, bir mahalle merkezi oluşturarak ve tüm düğümleri bağlayan ve Lixian gelecek topluluğunun tamamını yapılandırmak için önemli parçalar olan tam bir TOD sistemini oluşturarak bu hedefe ulaşmayı amaçlamaktadır.

gad tarafından tasarlanan Lixian Gelecek Topluluğu, 2021 A' Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik sergileyen, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergileyen ve olumlu hisler, hayranlık ve hayranlık uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: gad
Görsel Kredileri: gad
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director: Wei Zhang, Xuan Wu; Urban designer: Chun Li, Nuowa Xiehan, Liyang Zhang, Yin Cheng, Yu Zhang, Chendong Zhu, Qian Jiang; Architect: Lei Xie, Yilong Li, Chenguang Sheng, Weigang Zhi, Xiaoyu Sun, Longfeng Lin, Huan Huang, Baozhe Zhang, Weidong Wang, Junjie Zheng, Yanping Yang.
Proje Adı: Lixian Future Community of Quzhou
Proje Müşterisi: gad


Lixian Future Community of Quzhou IMG #2
Lixian Future Community of Quzhou IMG #3
Lixian Future Community of Quzhou IMG #4
Lixian Future Community of Quzhou IMG #5
Lixian Future Community of Quzhou IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun