Shan Club Art Koleksiyonu: Doğal Kaynaklara Olan Arayışı Yansıtan Özgün Bir Tasarım

Yongqiang Yi - 5 Plus 2 Studio, Sıradan Mekan Düzenlemelerini Kıran Yenilikçi Bir Sanatsal Alan Yaratıyor

Shan Club Art Koleksiyonu, sıkıcı mekan düzenlemelerini kıran, özgür duygusal taşıyıcılar, zarif alan şekillendirme ve çeşitli duruş ifadeleri ile dolu yeni bir sanatsal alan yaratma ilhamını alıyor. Yongqiang Yi - 5 Plus 2 Studio tarafından tasarlanan bu mekan, malzemelerin çarpışmasıyla harekete geçen ve doğal objelerle canlanan bir atmosfer sunuyor.

Yongqiang Yi, mekanı iki alana bölerken, merdiven ve zemin arasında üç boyutlu bir koordinasyon sağlıyor. Bu sayede, mekanın işlevsel bölümünde yumuşak bir geçiş sağlanırken, mekan ve manzara arasında da dikkat çekici bir uyum yakalanıyor. Mekanın ve süslemelerin birbirleriyle etkileşim kurduğu bir atmosfer oluşturuluyor.

Tasarım, doğal kaynaklara olan arayışı ifade etmek için yerinde dökme terazzo ve tekerlekli paslı demir kullanıyor. Kaliteli malzemeler, özenli aydınlatma ve ayrıntılı detaylar, mekansal ifadenin güçlendirilmesinde kullanılıyor. Endüstriyel tarzdaki çıplak tavan ve özel metal çubuklar birbiriyle çarpışarak, tutarlı bir tasarım dili sunuyor.

780 metrekarelik bu mekan, hareket ve hareketsizlik felsefesine dayanıyor. Genel ilkenin hareketi hareketsizlikten ayırma prensibine uygun olarak, mekan içinde mantıklı bir etkileşim gerçekleştiriliyor. Bu proje, Zhaoqing'de 2018 Ağustos'unda başladı ve 2020 Ağustos'unda tamamlandı.

Yongqiang Yi, mekanın kaynağına ve yaşamına karşı bir insanlık planı oluşturmak için birden çok elementi mekana entegre ediyor. Sanatsal ifade açısından, çeşitli görüntüler, mekansal hoşgörünün arkasındaki sonsuz anlamları temsil etmek için birbiriyle yarışıyor. Sanatsal elementlere ek olarak, bazı basit görüşler de karıştırılıyor. Bunlar, özgür bir tutum ve duygu ile dolu.

Yongqiang Yi, iç mekanın istikrarsızlığı arasında yeni bir denge oluşturmayı hedefliyor ve mekana sonsuz bir potansiyel kazandırıyor. Tüm iç mekan, siyah ve beyaz gri tonlarıyla tasarlanmıştır. Evlerin tavanı, çok ilkel bir çimento açık stili sergiliyor. Üstünde fazla süslemeye yer verilmezken, doğrudan ham çimento rengi sergileniyor. Tüm tonu gri olan bu mekan, insanlara bir tür sakinlik, istikrar ve stil duygusu veriyor.

Shan Club Art Koleksiyonu, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviye sunan ve olumlu duygular, hayranlık ve şaşkınlık yaratan tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: 5+2 STUDIO
Görsel Kredileri: 5+2 STUDIO
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Yongqiang Yi Design Company:5 Plus 2 Studio
Proje Adı: Shan Art Collection Club
Proje Müşterisi: 5+2 STUDIO


Shan Art Collection Club IMG #2
Shan Art Collection Club IMG #3
Shan Art Collection Club IMG #4
Shan Art Collection Club IMG #5
Shan Art Collection Club IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun