135 Jardins: Modern Mimarinin Klasiklerinden İlham Alan İkonik Bir Yapı

Rodrigo Kirck, Şehir Dokusunda Kendini Öne Çıkaran Bir Yapı Tasarladı

135 Jardins Projesi, şehirdeki diğer binalar arasında kendini fark ettirecek bir simge olma amacıyla tasarlandı. Bu projenin temel hacmi, daire kulesinin taban ve perakende alanıyla bağlantılı olduğu bir prizma şeklinde tasarlandı.

Projeyi tasarlamak için modernist mimarinin klasiklerinden ilham alındı. Bu, projenin güçlü bir konsept çözümü sunmasını ve kentsel dokuda zaten var olan birçok binanın arasında öne çıkmasını sağladı. Projede beton, cam, mobil camlı rüzgarlık, galvanizli çelik, ACM alüminyum kompozit malzeme ve LED ışık kullanıldı.

135 Jardins Projesi, 40 kat, 62 konut birimi ve 1,748.27 m2'lik rekreasyon alanlarına sahip. Ayrıca, zemin kat mağazaları için 4 park yeri, halka açık kullanım için 26 park yeri ve konutlar için 135 park yeri bulunuyor. Her katta sadece 2 konut birimi bulunuyor ki bu da daha geniş bir görüş alanı sağlıyor. Zemin katta 7 depo odası ve çift yükseklikli bir giriş holü ile concierge hizmeti bulunuyor.

135 Jardins, insanların lüks bir otelde yaşıyormuş gibi hissetmeleri için tasarlandı. Denize yakın ve bol miktarda yeşillik ve açık alanlarla entegre karmaşık bir dinlenme alanı sunuyor. Bu proje, Rodrigo Kirck, Bruno Bianchini, Katarine Schmitt, Giovana Coelho, Alexandre Rodrigues ve Rodrigo Bassani tarafından tasarlandı.

Proje, Eylül 2019'da Balneario Camboriu, Santa Catarina, Brezilya'da başladı ve 2024 yılında tamamlanması planlanıyor. Bu projenin oluşturulma süreci, modernist kavramlara ve büyük otellerin sunduğu tüm lüks ve ihtişama dayanıyor. Ayrıca, zamansız ve asimetrik bir tasarım arayışı, projenin kavramının belirlenmesine yol açtı.

135 Jardins Projesi, Balneario Camboriu (Brezilya) şehrinde zaten inşa edilmiş birçok binanın arasında bir simge ve bir dönüm noktası olacak şekilde tasarlandı. Saf bir prizma şeklinde tasarlanan bu proje, daire kulesinin taban ve perakende alanıyla bağlantılı olduğu asimetrik bir yapıya sahip. Bu proje, tüm paylaşılan kullanım alanlarında yeşil alanlar konseptini getiriyor.

135 Jardins Projesi, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı teyit eden, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rodrigo Kirck
Görsel Kredileri: Image #1: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019. Image #2: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019. Image #3: Architect Rodrigo Kirck, Renders, 2019. Image #4: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019. Image #5: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019.
Proje Ekibi Üyeleri: Rodrigo Kirck, Bruno Bianchini, Katarine Schmitt, Giovana Coelho, Alexandre Rodrigues and Rodrigo Bassani.
Proje Adı: 135 Jardins
Proje Müşterisi: Rodrigo Kirck


135 Jardins IMG #2
135 Jardins IMG #3
135 Jardins IMG #4
135 Jardins IMG #5
135 Jardins IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun