Kore'nin Önemli Grafik Tasarımcısı Kang Yoonsung'un Emeklilik Kitabı: Gökkuşağı Pirinç Pastası

Tradiyonel Kore Kültürü ve Modern Tasarımın Buluştuğu Yer

Kore'nin önde gelen grafik tasarımcılarından Kang Yoonsung'un emeklilik kitabı, geleneksel Kore kültürü ve modern tasarımı bir araya getiriyor. Kitap, bir emeklilik kutlamasını heyecan verici bir bayram gününe dönüştürmeyi hedefliyor.

Yaratıcı Direktör Sunghoon Kim ve tasarım ekibi, Kang Yoonsung'un emekliliğini kutlamak için bu özel kitabı oluşturdu. Kitap, Kore, Çin ve Japonya'dan 60 meslektaşı ve öğrencisinin Yoonsung'a yazdığı mektupları ve Yoonsung'un tasarım çalışmalarını içeriyor. Kitap, Yoonsung'un tasarım yolculuğunun sonunu değil, yeni bir başlangıç için bir virgül olarak tasarlandı.

Kitabın tasarımı, Kore'nin geleneksel gökkuşağı pirinç pastası formundan ilham alıyor. Kore'de, gökkuşağının anlamı 'su kapısıdır'. Yuvarlak oval bir gökkuşağının şekli, yerden gökyüzüne çıkan bir kapı olarak kabul edildi. Bu nedenle, gökkuşağı uğurlu bir anlam olarak yorumlandı ve eski zamanlardan beri Kore'de bayram günlerinde gökkuşağı pirinç pastası yapma ve paylaşma geleneği vardır. Sunghoon Kim ve ekibi, bu geleneksel öğeden ilham alarak, bir bayram gününde pirinç pastası paylaşma sevincini kitap formunda paylaşmayı hedefledi.

Kitap, ofset baskı ile hazırlandı. Ciltleme, yumuşak çıplak ciltleme ile yapıldı ve daha sonra ilk ve son sayfalara beyaz oluklu karton yapıştırıldı. 2mm kalınlığındaki beyaz oluklu kartona siyah sıcak folyo damgalama işlemi uygulandı. Pembe, açık yeşil, sarı, nane ve mor renkli kağıtlar sırayla listelendi ve baskılı beyaz kağıtla karıştırılarak bir kitap oluşturuldu.

Kitap, bir kişinin hayatındaki emekliliğin sadece bir kez yaşandığını ve emeklilikten duyulan duyguların kişiden kişiye değişebileceğini vurguluyor. Ancak, sadece emekli olduğu için üzülmenin gerekli olmadığını belirtiyor. Emeklilik, hayatta son değil, yeni bir yolculuğa başlangıç için bir virgüldür. Bu kitap aracılığıyla, okuyucuların Kang Yoonsung'un bir tasarımcı ve birey olarak yeni bir yolculuğa hazırlanırken yaşamını dolaylı olarak hissetmeleri umuluyor.

Kitap, 2021'de A' Print and Published Media Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: sunghoon kim
Görsel Kredileri: Sunghoon Kim
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Sunghoon Kim Designer: Sunghoon Kim Designer: Wook Kim Designer: Min-hee Jeon
Proje Adı: Kang Yoonsung
Proje Müşterisi: sunghoon kim


Kang Yoonsung IMG #2
Kang Yoonsung IMG #3
Kang Yoonsung IMG #4
Kang Yoonsung IMG #5
Kang Yoonsung IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun