James Zheng'in Modüler Karbon Fiber Valizi: S1 20 Inch Cabin

Pandemi Döneminde Yenilikçi ve Sürdürülebilir Bir Seyahat Deneyimi

James Zheng tarafından tasarlanan S1 20 Inch Cabin, kullanıcıların kendileri tamir edemeyecekleri bir sorunu çözerek yenilikçi bir adım atıyor. Modüler tasarımı sayesinde, kullanıcılar hasar gören tekerlekleri, kabukları ve diğer parçaları atmak yerine, sağlanan araçlarla değiştirebilir ve onarabilirler.

Gezegenimizdeki yaşamın hızla değiştiği bir dönemde, tasarımcılar yeni ve sürdürülebilir çözümler bulmak için çabalıyorlar. James Zheng'in S1 20 Inch Cabin adlı tasarımı, bu çabaların mükemmel bir örneği. Bu modüler karbon fiber valiz, kullanıcıların kendileri tamir edemeyecekleri bir sorunu çözerek yenilikçi bir adım atıyor. Modüler tasarımı sayesinde, kullanıcılar hasar gören tekerlekleri, kabukları ve diğer parçaları atmak yerine, sağlanan araçlarla değiştirebilir ve onarabilirler.

Zheng, tasarımının ilhamını, pandeminin hayatlarımızda yarattığı dramatik değişikliklerden alıyor. Ayakkabı bölmesinin şeffaf pencere tasarımı, uzay kapsülünden esinlenmiştir; sınırsız evrende, insanların keşif adımları asla durmayacak. Zheng, "uzay kapsülü" öğesini kullanarak insanları yeni şeyler denemeye ve daha ileriye bakmaya teşvik etmek istiyor.

S1 20 Inch Cabin, özel ayakkabı bölmesi sayesinde ayakkabı paketlemeyi kolay ve hijyenik hale getiriyor ve seyahat boyunca ayakkabıların iyi durumda kalmasını sağlıyor. Ayrıca, moleküler geri dönüşüm teknolojisi, geri dönüştürülebilir karbon fiber kompozit malzemeler yapmak ve sürdürülebilir tasarımı teşvik etmek için kullanılıyor. Bu sayede kapalı döngü bir üretim sistemi mümkün hale geliyor.

Valizin sert kabuğu, magnezyum alaşımlı ve karbon fiberle kaplıdır ve suya ve toza dayanıklı bir ayakkabı bölmesi bulunmaktadır. Valiz, otomobiller gibi parça parça elle monte edilir. Teleskopik sap, metal kullanılarak yapılmıştır. Modüler yapısı, kolay tamir ve değiştirme olanağı sağlar.

James Zheng ve ekibi, bu tasarımı gerçekleştirmek için birçok teknik ve yaratıcı zorlukla karşılaştılar. En büyük zorluklar, valizi en büyük ölçüde modüler hale getirmek ve farklı malzemeleri sorunsuz bir şekilde birleştirmekti. Parçaların sıkıca bir arada durması ve kolayca çıkarılıp değiştirilebilmesini sağlamak için çok zaman ve çaba harcadılar. Ayrıca, geri dönüştürülebilir karbon fiber oluşturmak için moleküler geri dönüşüm teknolojisi geliştirmek üzere diğer şirketlerle çalıştılar. Metal çerçevenin ağırlığını dayanıklılıktan ödün vermeden azaltmak için birçok işlem denediler.

S1 20 Inch Cabin, 2023 yılında A' Fashion and Travel Accessories Design Award'da Bronz Ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: James ZHENG, Min HUANG, Senzhao LU
Görsel Kredileri: PITAKA
Proje Ekibi Üyeleri: James ZHENG Min HUANG Senzhao LU
Proje Adı: S1 20 Inch Cabin
Proje Müşterisi: James ZHENG, Min HUANG, Senzhao LU


S1 20 Inch Cabin IMG #2
S1 20 Inch Cabin IMG #3
S1 20 Inch Cabin IMG #4
S1 20 Inch Cabin IMG #5
S1 20 Inch Cabin IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun