Yeni Nesil Bankacılık Deneyimi: Hang Seng Bank

Marco Choi ve Yan Yik Lun'un Yenilikçi Tasarımıyla Bankacılık Deneyimi Yeniden Şekilleniyor

Hang Seng Bank'ın yenilenmiş şubesi, açık ve misafirperver bir tasarıma sahip. Konforlu aydınlatma ve sıcak ahşap unsurları, yeni dijital hizmet unsurlarıyla tamamlanıyor. Müşteriler, kendi kendine hizmet deneyiminden keyif alabilir ve bankada bir macera yaşayabilirler. Eski ve mevcut bankacılık hizmet modelini kırarak beklenmedik yepyeni bir bankacılık deneyimi yaratıyor.

Marco Choi ve Yan Yik Lun tarafından tasarlanan yeni model şube tasarımı, Hong Kong'daki şubesinin yeniden açılışında fiziksel noktalar için yenilikçi bir hizmet konsepti sundu. Açık tasarımı ve dijital hizmet unsurları, tüm müşteriler için e-Bilet ve dijital hizmetler barı da dahil olmak üzere, yeniden tasarlanmış şube müşterilere daha sorunsuz, verimli ve etkileşimli bir hizmet deneyimi sunuyor.

Yeni ve mevcut tüm bankacılık müşterileri, şubedeki bekleme sürelerini en aza indirmek ve daha fazla kolaylık sağlamak için kişisel bankacılık mobil uygulaması üzerinden yeni şubede gişe hizmetleri için bir e-bilet alabilirler. Uygulama, bilet numaralarını ve hizmette olan biletin numarasını gösterir.

Toplam alanı 152 metrekare olan bu yenilikçi tasarım, Hang Seng’in finansal hizmet sağlayıcılar için heyecan verici yeni bir hizmet olasılıkları çağında değişen müşteri beklentilerini karşılamak için devam eden girişimlerinin bir parçasıdır. Yeni şube konsepti, dijitalleşmenin kolaylığını Hang Seng’in hizmet ve varlık yönetimi profesyonellerinin kişiselleştirilmiş tavsiyeleri ve kişisel uzmanlıklarıyla birleştirir.

Proje, 2018 Kasım'da başladı ve 2019 Ağustos'unda Hong Kong'da tamamlandı. Dijital bankacılık hizmetlerini kullanma konusunda yardım arayan müşteriler, Banka'nın Dijital Savunucularından birine danışabilirler.

Yeni hizmet konsepti, tüm müşterilere fayda sağlar, ancak özellikle genç ve dijital olarak bilgili bireyler için özel bir çekiciliği vardır. Model şube, dijital hizmet unsurlarının diğer hizmet noktalarına kademeli olarak yayılacağı önümüzdeki iki yıl içinde Hang Seng’in diğer şubelerinde uygulanacaktır.

Yenilenmiş yeni şube, konforlu aydınlatma ve sıcak ahşap unsurlarıyla açık ve misafirperver bir tasarıma sahip. Yeni dijital hizmet unsurları, e-bilet, Dijital Bar, kendi kendine hizmet bankosu da dahil olmak üzere, müşterilere daha sorunsuz, verimli ve etkileşimli bir hizmet deneyimi sunmak için tamamlanıyor.

2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanan bu tasarım, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yan Yik Lun
Görsel Kredileri: Photographer: IMO design, Bobby Wu Illustrator: Brainrental-lab
Proje Ekibi Üyeleri: Marco Choi Yan Yik Lun Natalie Chan Fung Yeung
Proje Adı: Hang Seng Bank
Proje Müşterisi: Yan Yik Lun


Hang Seng Bank IMG #2
Hang Seng Bank IMG #3
Hang Seng Bank IMG #4
Hang Seng Bank IMG #5
Hang Seng Bank IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun