Xingtai No. 1 Bahçesi'nde Yığılmış Villa: Yi Tao'nun Özgün Tasarımı

Çağdaş Kentsel Dokuya Uyumlu, İleri Görüşlü Bir Yaşam Alanı Tasarımı

Yi Tao, Xingtai City'deki bu projede, geliştirilmiş konutların güncel yaşam anlayışı üzerinden yaşamı analiz etmeye çalışıyor ve bunu çağdaş bir bağlamda kentsel dokuya entegre ediyor. Kendine özgü tasarım dili ve öncü bakış açısı ile şehirdeki kimliğini ve bağımsızlığını ifade ediyor.

Proje, Hebei Eyaleti, Xingtai Şehri'nde, Xindu Bölgesi'nin yüksek değerli arazisinde yer alıyor. Haoshun·Hezun'da, Yi Tao, geliştirilmiş konutların güncel yaşam anlayışı üzerinden yaşamı analiz etmeye çalışıyor ve bunu çağdaş bir bağlamda kentsel dokuya entegre ediyor. Kendine özgü tasarım dili ve öncü bakış açısı ile şehirdeki kimliğini ve bağımsızlığını ifade ediyor.

Yi Tao'nun bu tasarımı, beyaz lake levha, mermer taş levha, ahşap kaplama, deri ve siyah ayna çelik kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Tasarımın etkileşimi, kiriş ve klima yapısını, taşıyıcı duvarın ve kuyu borunun mevcut yapısını tasarımda ustaca gizleyerek, mekanı daha akıcı hale getirir.

Proje, 2022 yılında tamamlanmış ve Hebei, Xingtai, Çin'de yer almaktadır. Tasarımın araştırma sürecinde, Yi Tao, yerel lüks pazarı ve çevredeki projelerin konaklarını incelemiş, yakındaki şehirlerden konak tasarım deneyimlerinden yararlanmış ve sonunda geliştiricilerle tartışarak, çevredeki konak tarzından tamamen farklı, ultra avangart bir tasarım stili belirlemiştir.

Yi Tao, bu projede orijinal mekan düzenini değiştirerek, orijinal yatak odasını iptal etmiş ve oturma odası alanını artırmıştır. Bu sayede, ana kullanıcı asansörden girdiğinde, aniden aydınlanma ve parlaklık hissi yaşar ve konfor ve lüks derecesi büyük ölçüde artar.

Yi Tao'nun bu tasarımı, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekâya sahip tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yi Tao
Görsel Kredileri: Yi Tao
Proje Ekibi Üyeleri: Yi Tao
Proje Adı: Stacked Villa in Xingtai No.1 Yard
Proje Müşterisi: Yi Tao


Stacked Villa in Xingtai No.1 Yard IMG #2
Stacked Villa in Xingtai No.1 Yard IMG #3
Stacked Villa in Xingtai No.1 Yard IMG #4
Stacked Villa in Xingtai No.1 Yard IMG #5
Stacked Villa in Xingtai No.1 Yard IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun