Crossover Lab: Geleceğin İşyeri Tasarımı

Sachiko Umeoka'nın Sürdürülebilir ve Yenilikçi Ofis Tasarımı

Sachiko Umeoka tarafından tasarlanan Crossover Lab, pandemi sonrası ofislerin geleceğini yeniden hayal ederken, sürdürülebilirlik, refah ve yerellik fikirlerini benimseyerek, işbirliği yoluyla değer yaratmayı hedefliyor.

60 yıllık bir tarihi olan bir binanın üç katını, CROSSOVER konseptine dayanarak benzersiz mekanlara dönüştüren Umeoka, ofis alanını, fikirleri büyütmek için insanların toplandığı bir yer olarak yeniden tanımlıyor. Bu tasarım, çeşitli alanlarda yetiştirilen mekan oluşturma bilgisi ve yöntemlerini bireylerin kişilikleri ve uzmanlıklarıyla birleştiriyor.

Crossover Lab, sürdürülebilir ve upcycled malzemeleri tasarımına aktif olarak dahil ediyor. Örneğin, resepsiyon alanındaki masa üstü olarak ahşap artığı ve reçine karışımı kullanıldı, atık giysiler yüzey malzemeleri olarak yeniden kullanıldı, sürdürülebilir mantar ve karbon nötr halı döşeme malzemeleri olarak benimsendi ve çalışma alanı duvarına kahve telvesinden yapılmış duvar panelleri monte edildi.

Umeoka ve ekibi, projenin başından sonuna kadar, ofis çalışanlarının ihtiyaçlarına göre seçim yapabilecekleri her katta çeşitli çalışma alanları tasarladı. Bu, daha fazla serendipity ve eş-oluşturma şansı sağlar. Ayrıca, yeni ofis tasarımına Doğu Ginza'nın tarihini de dahil etmek için kapsamlı bir araştırma yaptılar.

Crossover Lab, 6,506 metrekarelik bir alana yayılan üç seviyede yer alıyor. Tasarım, Mayıs 2020'de başladı ve Haziran 2021'de Tokyo'da tamamlandı. Bu süre zarfında, Umeoka ve ekibi, firmalarının nasıl olması gerektiğini yeniden paylaşmak için Kurumsal Kimliklerini gözden geçirdi ve yeni çalışma tarzını ve yeni işlevleri yeni ofise uygulamak için yöneticilerle röportajlar, seçilmiş çalışanlar tarafından atölye çalışmaları ve her bir departmanın çalışma tarzının analizini gerçekleştirdi.

Umeoka'nın tasarımı, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, güçlü teknik özellikler ve muhteşem sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: MITSUI Designtec Co.,Ltd.
Görsel Kredileri: #1: Photographer Nacasa & Partners Inc. , 2022 #2: Photographer Nacasa & Partners Inc. , 2022 #3: Photographer Nacasa & Partners Inc. , 2022 #4: Photographer Nacasa & Partners Inc. , 2022 #5: Photographer Nacasa & Partners Inc. , 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Shinichi Mitsuki Chief Designer: Midori Sano Chief Designer: Sachiko Umeoka Chief Designer: Kana Honda Chief Designer: Kyohei Otsuka Chief Designer: Taku Sugiyama Chief Designer: Yusuke Fujimoto
Proje Adı: Crossover Lab
Proje Müşterisi: MITSUI Designtec Co.,Ltd.


Crossover Lab IMG #2
Crossover Lab IMG #3
Crossover Lab IMG #4
Crossover Lab IMG #5
Crossover Lab IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun