Mark Han'ın Geometrik İlhamı: Lüks ve Profesyonel Bir Klinik Tasarımı

Diagonal Kesimler ve Kavisli Ekranlarla Zenginleştirilmiş Modern Klinik Tasarımı

Mark Han'ın tasarladığı 'Geometric' isimli proje, lüks ve profesyonel bir klinik tasarımını ortaya koyuyor. Diagonal kesimler ve kavisli ekranlarla zenginleştirilmiş bu tasarım, modern ve sofistike bir görünüm sunuyor.

Mark Han, girişteki tema duvarında üç farklı malzeme kullanıyor: mermer, gri ayna ve kumaş dokulu duvar kağıdı. Tasarım, birçok diagonal kesim ve açık beyaz gri renk kullanarak canlı ve dokulu bir görsel etki yaratıyor. Bu özellikler, tasarımın diğerlerinden farklı olmasını sağlıyor ve ona benzersiz bir özellik kazandırıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde, dekanın seçtiği üç medikal sandalye üreticisiyle uyum sağlanması gerekti. Tasarımcılar, üreticilerin sağladığı ekipmanın normal şekilde çalışmasını sağlamanın yanı sıra, farklı şekillerdeki medikal sandalyelerin aynı mekanda güzel görünüp görünmediğini de göz önünde bulundurdu. Büyük klinik içindeki Nakajima iş istasyonu ve küçük ekran tasarımı, hastaların görüş alanını engelleme işlevine sahip ve aynı zamanda mükemmel çalışma işlevlerine sahip.

Mark Han ve Queenie Gan'dan oluşan tasarım ekibi, sınırlı hareket kabiliyetine sahip veya gizliliğe özel önem veren hastalar için büyük, bağımsız bir klinik tasarladı. Mekan boyutu, tekerlekli sandalye kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve koridorlarda ve kliniklerde yeterli alan bırakabilecek şekilde düşünüldü. Bu sayede, gizlilik konusunda hassas olan hastaların güvende hissetmeleri sağlandı.

Mark Han, düşük renkli bekleme alanında farklı gri tonları ve farklı malzemeler kullanarak profesyonel bir imaj yaratıyor. Genel atmosfer, sıkıcı ve monoton olmaktan ziyade zarif bir hava taşıyor. Kliniğe giren hastalar, doktora görme gerilimlerini azaltabilir, bekleme süresince sessiz atmosfere kendilerini kaptırabilir, bekleme ruh hallerini ayarlayabilir ve yüksek kaliteli medikal deneyimin tadını çıkarabilirler.

Tasarımın oluşturulması sürecinde, profesyonel ve zarif bir imaj yaratmak için malzemeler, tasarım ve aydınlatma hesaplandı ve eşleştirildi. Medikal alanların, doktorların en iyi profesyonelliklerini sergileyebilmeleri için ekipman ve kullanım senaryolarına daha fazla dikkat etmeleri gerekti. Bu sayede hastalar da mükemmel diş implant hizmetlerinin keyfini çıkarabilirler.

Mark Han'ın tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mark Han
Görsel Kredileri: Image#1: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Distance from straight line to circle, 2021. Image#2: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Distance from straight line to circle, 2021. Image#3: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Distance from straight line to circle, 2021. Image#4: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Distance from straight line to circle, 2021. Image#5: Photographer Hsiao Hsiung Liang Yen, Distance from straight line to circle, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Mark Han Queenie Gan
Proje Adı: Geometric
Proje Müşterisi: Mark Han


Geometric IMG #2
Geometric IMG #3
Geometric IMG #4
Geometric IMG #5
Geometric IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun