Tranquility: Doğanın Huzurunu İç Mekana Taşıyan Ödüllü Tasarım

SAN.O - Keng Yao Chang ve Chiung Ying Chiu'nun Doğa İle İç İçe Bir Yaşam Alanı Yaratma Yolculuğu

Doğanın huzurunu ve sakinliğini iç mekana taşıyan "Tranquility" adlı tasarım, SAN.O'nun ödüllü tasarımcıları Keng Yao Chang ve Chiung Ying Chiu tarafından tasarlandı. Doğanın rustik dokusunu yaşam alanına entegre etme amacıyla tasarlanan bu proje, doğal çevresiyle uyumlu bir yaşam alanı yaratmayı hedefliyor.

Tranquility, çevresindeki yeşillik ve aydınlatılmış su ile çevrili bir yapı olduğunda, tasarımın artık sadece mekanı dekore etmekle kalmayıp, çevreye uyum sağlamak, etrafında en iyi dolaşımı düzenlemek ve çevrenin güzelliğini maksimize etmek için tasarlandığını belirtiyor. Ayrıca, yapının siyah, gri ve beyaz görünümünün zamansız tasarım dilini iç mekana taşıyarak sessiz ve düşünceli bir alan yaratıyor.

Geniş Fransız pencere manzarası, dış bahçe manzarasını tamamen sunar. Sadece basit, temiz kesimli hatlar ve Morandi renkleri ile inşa edilen iç mekan, güneş ışığını konutun her köşesine taşır ve düzenli bir şekilde sergiler. Zaman geçtikçe, iç içe geçmiş ışık ve gölge deseni, neşeli zamanların kompozisyonunu tasvir eder. Aynı zamanda aynaların yansımaları sayesinde, dışarıdaki manzara zekice odaya taşınır.

Tasarımcılar, yüksek tavanlı loftun tasarımını değiştirerek bölme duvarlarının sayısını azalttılar. Bu, yatay alanı artırırken, farklı işlevlere sahip alanları bölen ve görsel bir bölme etkisi yaratan kareler, çizgiler ve farklı tonlardaki renklerin kullanılmasını sağladı. Titanyum kaplı ayna benzeri tavan tasarımının eklenmesiyle, uzunlamasına görseller yukarı doğru genişleyebilir, alanın dikey ekseni uzatılır ve daha geniş bir görsel etki yaratılırken, dağınık ışık altında çok katmanlı bir ritim hissi de artar.

Tranquility'nin tasarım sürecinde, tasarımcılar, orijinal yapının birçok kiriş ve sütun içermesi gibi zorluklarla karşılaştılar. Ancak, tasarımcılar, ışık ve gölgelerin genişlemesini sağlayan ve görsel engellemeyi azaltan kesin kare çizgilerin kullanılması ve dolaşım planlamasının zekice yapılmasıyla alanı böldüler. Bu, alanın katmanlı ve değişken kesişen eksenlerini oluşturarak, daha yaşanabilir bir dil oluşturdu. Tavanın nispeten daha düşük olması sorunu ise, ayna yüzeyi ve titanyum kaplamanın kullanılmasıyla çözüldü.

Tranquility, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz Ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı yeteneklere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SAN.O, Keng-Yao Chang, Chiung-Ying Chiu
Görsel Kredileri: SAN.O INTERIOR DESIGN
Proje Ekibi Üyeleri: KENG YAO CHANG, CHIUNG YING CHIU
Proje Adı: Tranquility
Proje Müşterisi: SAN.O, Keng-Yao Chang, Chiung-Ying Chiu


Tranquility IMG #2
Tranquility IMG #3
Tranquility IMG #4
Tranquility IMG #5
Tranquility IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun