Sunlight: Doğanın İç Mekanla Buluştuğu Tasarım

Si Yun Chen'den Ferah ve Doğal Bir Yaşam Alanı

Yurtdışında iş yapan bir adam, memleketine dönerek tarım arazileri, deniz ve şehir manzarasını görebileceği bir mülk satın alır. İç mekanın doğal öğelerle bütünleşmesini ve dış manzarayı yansıtmasını isteyen ev sahibi, tasarımcı Si Yun Chen'in elinden çıkan zarif Kuzey rüzgarının renklerini tercih eder.

Üç yatak odası ve iki oturma alanına sahip bu ev, dört kişilik bir ailenin rahat bir şekilde bir arada yaşamasına ve her birinin kendi bağımsız alanlarına sahip olmasına olanak tanır. Gri, beyaz ve ahşap desen renkleriyle kamusal alanın yumuşak ve sıcak bir Kuzey atmosferi çizilir ve her perspektiften doğal bir yaşam hissi sunulur. Oturma odası, çalışma alanı ve mutfak birbirine açık ve neşeli bir alan olarak bağlanırken, farklı blokların işlevi mobilyalarla tanımlanır.

Beyaz ve ahşap desen renk uyumunun belirlenmesiyle başlayan tasarım sürecinde, evin çevresindeki doğal ortamla uyum sağlamak için Kuzey Avrupa'nın doğal renk sistemi kullanılır. Beyaz boya taban olarak uygulanır ve iç duvar materyalinin ifade değişimini eklemek için yüzey ve tavanlarda ahşap desen serpiştirilir. Oturma odası ve çalışma alanının bir kısmına gri boya eklenerek rahatlamak veya çalışmak için sakin bir ortam yaratılır; çok fonksiyonlu dolabın köşesindeki mutfak alanına geçildiğinde ise sıcak bir yaşam hissi yaratmak için açık renkli ahşap desen tercih edilir.

Özel alanlara da beyaz taban ve ahşap desen sözcük dağarcığı genişletilir ve her odanın atmosferini değiştirmek için renk kullanılır. Ana yatak odasına zarif bir mavi renk eklenerek güneş ışığını taşıyan mekan daha berrak hale getirilir ve iki çocuk odasında çocukların ihtiyaçlarını dinleyerek pembe, gri ve mavi gibi canlı renkler kullanılır.

Ailelerin buluştuğu kamusal alan son derece önemlidir ve açık alan tasarımı ailelerin daha özgürce etkileşimde bulunmasına olanak tanır, mobilyaların hacmiyle mekan işlevini tanımlar ve dairesel dolaşım hareket hattını teşvik eder. Uzun süre evde kalsanız bile rahat hissedebilirsiniz. Ana yatak odasında, denize bakan pencere boyunca uzanan ve rahat bir yalnızlık için ideal olan L şeklinde bir kanepe bulunur.

Tasarımcı Si Yun Chen, ev sahibinin doğal tonlara olan tercihini yansıtan Kuzey renk şemasıyla üç yatak odası ve iki oturma alanlı bir ev yaratmıştır. Bu seçim, doğal ışığı ve manzarayı en üst düzeye çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda ahşap tonlarıyla huzurlu renklerin karıştığı uyumlu bir yaşam alanı yaratır. Tasarım, iç ve dış ortamları birbirine bağlar; beyaz ve ahşap vurguları her yerde bulunur. Ana yatak odası rahatlatıcı bir mavi tonuyla tasarlanırken, çocuk odaları pembe, gri ve mavi gibi canlı tonları içerir ve onların bireysel zevklerine hitap eder.

Bu tasarım, 2024 yılında prestijli A' Tasarım Ödülü'nün sahibi olmuştur. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etme ve yetkin teknik özellikler sunma konusunda saygı gören bu ödüller, tatmin ve pozitif duygular sağlayarak, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TZU LUNG LIAO
Görsel Kredileri: CY Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: CHEN SI YUN
Proje Adı: Sunlight
Proje Müşterisi: CY Interior Design


Sunlight IMG #2
Sunlight IMG #3
Sunlight IMG #4
Sunlight IMG #5
Sunlight IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun