Özgün Tasarım ve İnovasyon: Hui Ting Wang'ın "Collection" Adlı Konut Projesi

A' Tasarım Ödülü'ne layık görülen bu proje, lüks yaşam tarzını ve kişisel zevkleri yansıtan bir yaşam alanı oluşturuyor.

Hui Ting Wang'ın "Collection" adlı konut projesi, yaşam alanının sadece yaşamak için bir yer olmadığını, aynı zamanda kişinin zevklerini ve kimliğini sergileyebileceği bir alan olduğunu vurguluyor.

Projenin esin kaynağı, ev sahibinin zengin yaşam deneyimleri ve biriktirdiği kırmızı şaraplar, modaya uygun butik ürünler ve sanat eserleridir. Ev sahibi, yaşam alanının bu koleksiyonları da barındırmasını ve hayatındaki her anıyı değerli kılmasını istemiştir.

Projenin özgün özellikleri arasında, lüks bir tarzda tasarlanan genel mekan düzenlemesi ve açık düzen ve gösterim işlevi aracılığıyla koleksiyonların mekanın başrolü haline getirilmesi yer alıyor. Kamusal alan, doğal malzemelerle bir tatil atmosferi oluştururken, geniş ve açık düzen, koleksiyonların net bir şekilde görülmesini sağlıyor.

Projede kullanılan teknoloji, üç yatak odası ve iki odalı bir evin bir yatak odası, bir oturma odası ve bir şarap mahzenine dönüştürülmesini içeriyor. Giriş holündeki dolap, ekran işlevini de üstlenirken, iki farklı gösterim alanı sunuyor: bir yüzü holü, diğer yüzü ise oturma odasını hedef alıyor.

Projenin etkileşimli özellikleri arasında, merkezi bar tezgahının oturma odası ve şarap mahzeni arasındaki bölme oluşturması ve birçok elementin alan ilişkilerini bağlaması yer alıyor. Bu sayede, kişi ve nesne, kişi ve mekan arasında başarılı bir şekilde diyalog ve etkileşim oluşturuluyor.

Proje, Nisan 2020'de Tayvan'da başladı ve tamamlandı. Kamusal alanın geniş ve ferah olması; vitrin ve açık alan aracılığıyla ev sahibinin butik koleksiyonunu ve sanat eserlerini sergilemesine olanak sağlaması; şarap mahzeninin genel tasarımın bir özelliği olması gibi özellikler, projenin altında yatan araştırmaların bir sonucudur.

Projenin tasarım sürecinde karşılaşılan zorluklar arasında, TV duvarının taş cilt malzemesinden yapılması ve her taş cildin çok ağır olması; taşıma sürecinde hedef kata sorunsuz bir şekilde ulaşılması; katmanlı bir his verilmesi ve inşaat sürecinde kazara hasarın önlenmesi yer alıyor. Ayrıca, mahzen alanında şeffaf camın kullanılması ve aynı zamanda iç mekan sıcaklığının şarabın korunması için korunması da tasarımda bir zorluk olmuştur.

Proje, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wang Hui Ting
Görsel Kredileri: Wang Hui Ting
Proje Ekibi Üyeleri: Wang Hui Ting
Proje Adı: Collection
Proje Müşterisi: Wang Hui Ting


Collection IMG #2
Collection IMG #3
Collection IMG #4
Collection IMG #5
Collection IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun