Chuzhou Sergi Merkezi: Doğa ve Teknolojinin Uyumu

Miaoyi Jiang'ın Tasarımında Ekoloji ve Sağlık Kavramları Öne Çıkıyor

Chuzhou Sergi Merkezi, tasarımcı Miaoyi Jiang'ın doğa ve teknolojiyi bir araya getirerek yarattığı bir yaşam alanı. Bu modern mekan, insanların daha iyi bir yaşam özlemine yanıt veriyor.

Proje, Anhui, Chuzhou, Nanqiao Bölgesi'ndeki Hongwu Yolu ve Chuzhou Caddesi'nin kuzey tarafındaki bir kavşakta yer alıyor. Projenin bulunduğu sulak parkın coğrafi çevresine göre tasarlanan bu mekan, ekoloji ve sağlık tasarım kavramlarını birleştiriyor ve yerel kültürel arka planla uyumlu bir yaşam alanı yaratıyor.

Chuzhou Sergi Merkezi'nin benzersiz özellikleri arasında, "teknoloji ve doğa" kombinasyonunun tüm mekanda bir tasarım dili olarak kullanılması yer alıyor. Bu yaklaşım, doğa ve teknoloji arasında bir diyalog oluşturuyor. Projenin bulunduğu coğrafi çevreye göre, doğal unsurların şekli, aura, doku ve dokusu rafine ediliyor ve avant-garde zekâ ile birleştiriliyor. Bu yaklaşım, yaşam alışkanlıkları ve çevreyle yakın bir kombinasyon oluşturarak, daha iyi bir yaşam özlemine yanıt veren modern bir mekan yaratıyor.

Reception alanı, ağaç benzeri dekoratif yüzeyler ve geyik heykelleri ile tasarlanmıştır, bu da insanların doğada gibi hissetmelerini sağlar. Doğaya dönme arzusu, zamanın bir trendidir. Bu nedenle, doğal ekoloji temasıyla tasarlanan mekanda, çeşitli bitki peyzajı yumuşak dekorasyon konfigürasyonlarının uygulanması belirli bir süsleme etkisi elde etmiştir.

Projede, ekolojik bir kovanın sembolize ettiği doğanın armağanları, tüm mekanda sergilenir ve deneyimleyen kişiye doğada gibi hissettirir. Tasarımcı, hayatı ve umudu simgeleyen yeşilin basit ve rahat beyaz serisi ile birleştirir ve "doğa ve ekoloji" unsurlarını tüm mekana entegre eder.

Chuzhou Sergi Merkezi, toplamda 2080 metrekarelik bir alanı kaplar. İç mekan, ticari, satış merkezi, modern, basit, doğal, sanat, ekoloji ve sağlık etiketleriyle tanımlanır. Proje, Miaoyi Jiang, Dong Wang, Yancai Zhang, Dawei Lai, Heng Cui, Junheng Ke, Ruoyu Pan ve Ya Qiao gibi tasarım ekibi üyeleri tarafından hayata geçirilmiştir.

Çocuk alanındaki ışık ve yeşil tonlarının çarpışması, sınırsız çimeni ima eder. Beyaz ve yumuşak bulutlar, güneşin sıcaklığını ortaya çıkarır, sanki doğayı iç mekana getirir. Çocuksu çizgi film şekilleri tüm mekanı süsler, çocukların neşeyle yüzmesine izin verir.

Proje, Ocak 2020'de Chuzhou'da başladı ve Mart 2020'de Chuzhou'da tamamlandı. Bu proje, Chuzhou'daki bir dönüm noktası binasında bir satış ofisi olarak tasarlandı. Mekan fonksiyonu, birinci katta resepsiyon hizmeti ve marka sergileme alanı, kum masası sergileme alanı, sağlık deneyim alanı ve sesli-görsel sergi salonu; ikinci katta kum masası sergi salonu, pazarlık ve imza alanı, çocuklar alanı; üçüncü katta personel ofis alanı ve çok fonksiyonlu toplantı alanı olarak ayrılmıştır.

Chuzhou Sergi Merkezi, 2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.

Projenin görsel içeriği hakkında fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri, Gold Mantis'e aittir ve 2020'de tescillenmiştir. Bu tasarım, doğa, ekoloji ve sağlık unsurlarını baştan sona bir tasarım dili olarak kullanır ve iç ve dış mekanlar arasında bir mekan diyalogu verir. Projenin bulunduğu sulak parkın coğrafi çevresine göre, ekolojik zincirin doğal unsurlarında şekil, aura, renk eşleme, ışık ve gölge değişiklikleri ve dokuları rafine eder ve ekoloji ve sağlık tasarım kavramlarını sıkı bir şekilde birleştirir, yerel insancıl bir arka planla uyumlu bir yaşam alanı yaratır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Miaoyi Jiang
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020. Image #2: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020. Image #3: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020. Image #4: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020. Image #5: Photographer Gold Mantis, Chuzhou Exhibition Center, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Miaoyi Jiang Dong Wang Yancai Zhang Dawei Lai Heng Cui Junheng Ke Ruoyu Pan Ya Qiao
Proje Adı: Chuzhou Exhibition Center
Proje Müşterisi: Miaoyi Jiang


Chuzhou Exhibition Center IMG #2
Chuzhou Exhibition Center IMG #3
Chuzhou Exhibition Center IMG #4
Chuzhou Exhibition Center IMG #5
Chuzhou Exhibition Center IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun