Changer: Xuhui Chen'in Yenilikçi Bavul Tasarımı

Yolculuk Deneyimini Yeniden Şekillendiren Dönüştürülebilir Bavul

Çağımızın önde gelen tasarımcılarından Xuhui Chen, seyahat deneyimini yeniden tanımlayan bir bavul tasarımı ile karşımızda: Changer. Bu dönüştürülebilir bavul, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre boyutunu değiştirebiliyor.

Xuhui Chen, Changer'ın tasarımında zırhların üst üste konulma şeklinden ilham aldığını belirtiyor. Seyahat deneyimlerinden yola çıkan tasarımcı, herkesin bir yolculukta taşıması gereken bagajın boyutunun farklı olduğunu gözlemlemiş. Bazen çevrede taşınabilir bir boyutta, bazen de çok fazla eşya depolaması gereken bir bavula ihtiyaç duyulabiliyor. Bu nedenle, Chen ve ekibi, büyük ve küçük bavulları birleştirmeyi hedeflemiş.

Changer, boyutunu değiştirebilen bir bavul olarak öne çıkıyor. Tasarımın benzersiz özelliği, birden çok katmanlı bir dış kabuğa sahip olması. Kullanıcılar az bagaj taşıdığında, Changer küçük bir bavul oluyor. Kullanıcılar uçağa biniyor ve yanlarına alabiliyorlar, bu da oldukça pratik bir çözüm sunuyor. Ancak, kullanıcılar çok fazla bagaj taşıdığında, Changer'ın içinde gizli bir bölüm çekilerek büyük bir bavula dönüşüyor. Bu özellik, farklı miktarda bagaj taşıma sorununu çözüyor.

Changer, çoğunlukla ABC+PC malzeme kullanılarak üretiliyor. Bu malzeme, darbelere karşı dirençli, yüksek sertlikte, güçlü bir tokluğa sahip ve uygun fiyatlı. Dört köşe, koruma amaçlı alüminyum metal ile kaplanmış.

Changer'ın boyutları, boyut değiştirmeden önce; uzunluk 34.4cm x genişlik 23cm x yükseklik 56.8cm. Katlandıktan sonra ise; uzunluk 48.4cm x genişlik 31cm x yükseklik 76.8cm oluyor.

Changer'ın tasarım süreci, Eylül 2020'de Milano'da başlamış ve Şubat 2021'de tamamlanmış. Tasarım, Şubat 2021'de Çin'de sergilenmiş. Tasarımın altında yatan araştırmaya göre, insanlar genellikle farklı seyahat ihtiyaçlarını karşılamak için birden fazla bavul satın alıyorlar. İş seyahatlerine gittiklerinde genellikle küçük bir bavul taşıyorlar. Ailelerle seyahat ettiklerinde ise genellikle büyük bir bavul taşıyorlar. Bu durum, çok fazla gereksiz atığa neden olabiliyor. Bu sorunu çözmek için büyük bir pazar talebi bulunuyor.

Changer, karmaşık bir iç yapıya sahip olan yenilikçi bir tasarım. Bu projada karşılaşılan en büyük zorluk, işleme uygunluk oranı olmuş. Ancak, Xuhui Chen ve ekibi bu zorluğun üstesinden başarıyla gelmiş ve Changer, 2021'de A' Fashion and Travel Accessories Design Award'da Gümüş ödül kazanmış.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Bruce Tao
Görsel Kredileri: Creator (Bruce Tao / Designer)
Proje Ekibi Üyeleri: Design leader: Xuhui Chen, Designer: Qianwei Wang
Proje Adı: Changer
Proje Müşterisi: Bruce Tao


Changer IMG #2
Changer IMG #3
Changer IMG #4
Changer IMG #5
Changer IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun