Çok Yönlü Tasarım: Tiramisu Puf

Ruya Akyol'dan İtalyan Lezzetinden İlham Alan Puf

Ev ve iş yerlerindeki pratik kullanımın yeni simgesi: Tiramisu puf. Ruya Akyol, İtalyan tatlısından esinlenerek tasarladığı bu ürünle, hem oturma hem de yan sehpa ihtiyacını karşılıyor.

Çağdaş yaşam alanlarının vazgeçilmez parçası haline gelen Tiramisu puf serisi, fonksiyonelliği ve ikonik tasarımıyla dikkat çekiyor. Kolayca taşınabilen ve anında farklı kullanım seçenekleri sunan bu tasarım, adını da İtalyanca "Beni Çek Yukarı - Beni Neşelendir" anlamına gelen Tiramisu'dan alıyor. Farklı boyutlarda ve üst kısmı minder ya da tepsi olarak tasarlanmış çeşitleriyle, geniş oturma alanı sunarak misafirlerinizi ağırlamaktan, ahşap üst tablasıyla yan sehpa olarak kullanıma kadar geniş bir yelpazede hizmet ediyor.

Tasarımın üretim sürecinde ahşap gövde yapısının üzerine döşeme işlemi uygulanıyor. Oturma yeri için 35 yoğunluklu sünger kullanılırken, tepsi kısmı ise ahşaptan özenle işleniyor. Tiramisu, küçük kare puf, büyük kare puf ve geniş puf olmak üzere üç farklı boyutta tasarlanmıştır.

Tasarımın işlevselliği, tamamen taban üzerine oturtulmuş ve ek ayaklara ihtiyaç duymayan yapısıyla ön plana çıkıyor. Hem ahşap hem de yumuşak oturma üstü seçenekleriyle, iki farklı işlevi yerine getirebiliyor. Tiramisu puf serisi, kullanıcı dostu ve kolay taşınabilir yapısıyla, yaşam alanlarınızda fonksiyonel bir şıklık sunuyor.

İstanbul'da Haziran 2022'de başlayan tasarım süreci, IMM Cologne 2023'te sunulmuş. Kentsel alanlarda yaşam alanlarının giderek küçülmesiyle, kompakt mobilyaların önemi artıyor. Araştırmalar, nüfus yoğunluğu ve sürdürülebilirlik gibi faktörlerle tetiklenen bu trendi inceliyor. Çok işlevli ve kolay taşınabilir parçalar, çeşitli yaşam senaryolarında pratik çözümler sunuyor. Tiramisu, tasarım, işlevsellik ve psikolojik iyi oluş gibi çeşitli yönleri kısıtlı alanlarda yerine getirmek üzere yaratılmıştır.

Tasarımın en büyük zorluklarından biri, dokunmaya davet eden ve aynı zamanda taşımaya teşvik eden bir şekil oluşturmak olmuştur. Minimal siluetiyle işlevselliği birleştiren bu yaratıcı yaklaşım, kullanıcıları dokunsal bir düzeyde etkilemeyi ve formun etkileşimli ve estetik unsurlarını artırmayı hedefliyor. Pratik ve kolayca kavranabilir konturların sadelikle uyumlu bir şekilde birleştirilmesi, form ve işlevin benzersiz ve sezgisel bir bağlantı kurduğu bir sentez yaratıyor.

Tiramisu koleksiyonu, işlevsellik ve stilin birleşimidir. İtalyan tatlısından esinlenerek adını aldığı Tiramisu, "beni çek yukarı" anlamına gelir ve İtalyanca'da "beni neşelendir" demektir. Bu çift anlam, tasarımı ilhamlandırarak, kolayca kavranabilir ve taşınabilir siluetiyle mekana pozitif enerji katmayı ve kullanıcı dostu olmayı hedefliyor. Tiramisu koleksiyonu, döşemeli veya ahşap masa üstü seçenekleriyle, hem kahve masası hem de puf olarak işlev gören çeşitli boyutlarda sunuluyor.

2024 A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül alan Tiramisu, yaratıcılığı ve kaynak kullanımındaki ustalığıyla öne çıkıyor. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı becerileriyle yaşam kalitesini artırıyor ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ruya Akyol
Görsel Kredileri: Froa Team
Proje Ekibi Üyeleri: Ruya Akyol
Proje Adı: Tiramisu
Proje Müşterisi: froa


Tiramisu IMG #2
Tiramisu IMG #3
Tiramisu IMG #4
Tiramisu IMG #5
Tiramisu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun