Yoyo: Çocuk ve Ebeveynler Arasında Köprü Kuracak Yenilikçi Tasarım

Junru Xu, Zhongqi Fu ve Zixi Liu'dan Çocukların Ruh Sağlığını Destekleyen Yaratıcı Ürün

Çin'deki "arkada bırakılmış" çocuklar için tasarlanan Yoyo, ebeveynlerle iletişimi güçlendiren ve çocukların ruh sağlığını destekleyen yenilikçi bir üründür.

2020 yılında Çin'de 71.09 milyon göçmen çocuk ve 66.93 milyon "arkada bırakılmış" çocuk olmak üzere toplamda 138 milyon çocuk (toplam çocuk nüfusunun %46.4'ü) nüfus göçünden etkilenmiştir. Ebeveynlerin eşlik etmeme, destek ve iletişim eksikliği, çocukların terk edilmiş hissetmelerine ve topluma entegre olmada zorluk çekmelerine neden olmakta, bu da ciddi ruh sağlığı sorunlarına yol açmaktadır. Junru Xu, Zhongqi Fu ve Zixi Liu tarafından tasarlanan Yoyo, bu sorunlara çözüm getirmeyi hedefleyen bir üründür.

Yoyo, zamanla mücadele eden ebeveynlerin yaşadığı zorlukları hedef alarak, çocuklarda olası ruh sağlığı sorunlarını hafifletmeyi amaçlamaktadır. Ana kullanıcılar Çin'deki "arkada bırakılmış" çocuklar ve ebeveynleri olup, ikincil kullanıcılar ise çocuklarla etkileşim desteğine ihtiyaç duyan aileleri kapsamaktadır.

Yoyo ürünü, "arkada bırakılmış" çocukların benzersiz ihtiyaçlarını karşılayarak, ruh sağlığını teşvik eder ve ebeveyn-çocuk bağlarını güçlendirir. Gerçek zamanlı sesli mesajlaşma, sağlık sensörleri ve bir AI asistanı gibi özelliklerle anında iletişim, kişiselleştirilmiş sağlık içgörüleri ve AI destekli destek sunar. Yoyo, bir çocuk ürünü ve bir ebeveyn uygulamasını içerir ve bir iletişim aracı ve gerçek bir Yoyo topu ile neşeli bir oyuncağı bir araya getirir. Mevcut çözümlere kıyasla Yoyo'nun yaklaşımı, gelişmiş AI, ses teknolojisi, sağlık sensörleri ve çocukların tercihlerini bütünleştirerek, "arkada bırakılmış" çocukların refahını artıran kapsamlı, kişiselleştirilmiş destek sunar.

Yoyo cihazı, sadece iletişimden öte, 0-17 yaş arası "arkada bırakılmış" çocuklar için neşe ve sürekli ilgi uyandıran mutlak bir Yoyo topudur. Bir masa standı olarak işlev görür ve aynı zamanda bir zaman makinesi olarak da kullanılabilir. Yoyo'nun arkasındaki bir sağlık sensörü, kalp atış hızı ve stres seviyesi gibi çeşitli metrikleri toplar.

Yoyo'nun mobil uygulaması, mevcut çözümlere kıyasla, gelişmiş AI, ses teknolojisi, sağlık sensörleri ve çocukların tercihlerini bütünleştirerek, "arkada bırakılmış" çocukların refahını artıran kapsamlı, kişiselleştirilmiş destek sunar.

Proje, 2023 yılının Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde başlamış ve 2023 yılının sonlarında tamamlanmıştır.

Yoyo, ebeveynler üzerindeki zaman kısıtlamalarını hafifletmeye adanmıştır ve bu kısıtlamaların çocukların ruh sağlığı üzerindeki derin etkisini tanır. Yoyo'nun odak noktası, çocukların değerli ve duyulduğu destekleyici ortamlar yaratmaktır. Zaman kısıtlamalarının olumsuz etkilerini hafifletmek için sağlıklı gelişim sağlar. Yoyo, her çocuğun bütünsel büyümesini ve mutluluğunu savunmaya adanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Junru Xu
Görsel Kredileri: [ Image #1: HMW Design Studio, HEAR ME theme Photo, 2024.] [ Image #2: TA Design Studio, Yoyo mobile UI 1, 2024.] [ Image #3:TA Design Studio, Yoyo image UI 2, 2024.] [ Image #4: TA Design Studio, Yoyo image UI 3, 2024.] [ Image #5: TA Design Studio Yoyo image UI 4, 2024.]
Proje Ekibi Üyeleri: Design Lead: Junru Xu Zhongqi Fu Zixi Liu Yiwen Chen
Proje Adı: Yoyo
Proje Müşterisi: TA Design Studio


Yoyo IMG #2
Yoyo IMG #3
Yoyo IMG #4
Yoyo IMG #5
Yoyo IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun