Baidu Meux'un Baidu Wiki: Sanal Hayvanat Bahçesi

Doğa ve Hayvan Koruma Bilincini Artıran Sanal Bir Deneyim

Baidu Meux tarafından tasarlanan Baidu Wiki, Çin'in ilk canlı hayvanat bahçesi olarak, çocukların, gençlerin ve hareket kabiliyeti kısıtlı kişilerin hayvanları her zaman ve her yerde canlı olarak izlemelerine olanak sağlıyor. Bu sanal hayvanat bahçesi, hayvanları daha yakından tanımak ve biyoçeşitlilik konularında anlayış ve bilgiyi artırmak için bir platform sunuyor.

Baidu Wiki'nin ilham kaynağı, COVID-19 salgınından bu yana insanların doğanın gücünün farkına varması ve Çin ve dünya genelinde iklim değişikliğiyle mücadele ve hayvan koruma konularının aktif bir şekilde teşvik edilmesidir. Bu sanal hayvanat bahçesi, Baidu Meux'un hayvanları ve doğayı koruma çabalarına katkıda bulunmak için geliştirdiği bir projedir.

Baidu Wiki'nin benzersiz özellikleri arasında, canlı sahnelerde hayvanların yaşamlarını sakin bir şekilde izleyebilme ve onlara "yakınlaşabilme" imkanı bulunuyor. Ayrıca, sokak kedileri için bir ısıtma programı başlatıldı ve bu program, sokak kedilerinin bakımına ve kurtarılmasına yardımcı oluyor, böylece toplum hizmetine katkıda bulunuyor.

Baidu Wiki, Baidu Brain AI teknolojisi "kedi yüzü tanıma" özelliğini kullanıyor. Bu özellik, sokak kedilerinin serbest bırakılmasına, ayrıca sokak kedilerinin yüzlerindeki yaralanmaların ve hastalıkların belirlenmesine ve zamanında hastaneye gönderilmelerine yardımcı oluyor. Gönüllüler, her gün kedilere yiyecek ve su ekliyor. Ayrıca, sokak kedilerinin yaşam koşullarını canlı olarak izlemek ve canlı etkileşim aracılığıyla sokak kedileri için kurtarma hizmetleri sağlamak da mümkün.

Baidu Wiki, tüm iOS ve Android cihazlara uyumlu olarak tasarlandı. Kullanıcılar, hayvanların yaşamlarına kendilerini kaptırabilir ve onlarla 'yakınlaşabilirler'. Hayvanlarla ilgili çeşitli bilgi ve videoları gözden geçirebilir, sesli ve görsel bir kombinasyon aracılığıyla bilgi edinme yollarını çeşitlendirebilirler. Ayrıca, canlı etkileşim aracılığıyla sokak kedileri için kurtarma hizmetleri sağlar.

Proje, Mayıs 2020'de Pekin'de başladı ve aynı ay içinde tamamlandı. Baidu Wiki, Mayıs 2020'den itibaren Baidu Applet'te kullanılabilir hale geldi. Bu projede, özelliklerin ve yenilik noktalarının belirlenmesi için endüstri araştırması, beyin fırtınası ve kullanıcı röportajları gibi birçok araştırma aracı kullanıldı. Tasarım sürecinde, kullanıcının yolunu tasarlamak için görev analizi kullanıldı.

Baidu Wiki, 2022'de A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: BAIDU MEUX
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Dou Shen, Yujie Shi, Yu Ruan, Yang Yu, Xiaoxue Gao, Zhenzheng Xie, Wei Rong, Kaiwen Miu, Ziwei Deng, Nan Chen
Proje Adı: Baidu Wiki
Proje Müşterisi: BAIDU MEUX


Baidu Wiki  IMG #2
Baidu Wiki  IMG #3
Baidu Wiki  IMG #4
Baidu Wiki  IMG #5
Baidu Wiki  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun