Opium Pro'dan Yenilikçi Mobil Bankacılık Uygulaması: Salto Rondata

İnsan Odaklı Tasarım Yaklaşımıyla Bankacılık Deneyimini Yeniden Şekillendiriyor

Opium Pro, kullanıcı deneyimini radikal bir şekilde iyileştiren ve neredeyse her bankanın ekosistemine teknik olarak entegre edilebilen yenilikçi bir mobil bankacılık uygulaması olan Salto Rondata'yı tasarladı.

Opium Pro ekibi, herhangi bir karmaşıklık seviyesindeki EDMS'yi oluşturmak için esnek ve etkili bir araç tasarlama, yenilikçi finansal hizmetler ve çözümler geliştirme ve uygulama, müşteri memnuniyetini artırma hizmetleri ve çözümler sunma ve bankacılık hizmetlerinin dijitalleştirilmesi ve satış kanallarının genişletilmesi yoluyla finans kurumunun gelir büyümesini artırma motivasyonuna sahipti.

Salto Rondata'nın benzersiz özellikleri arasında, herhangi bir bankanın ekosistemine teknik olarak entegre edilebilmesi ve her tasarım sistemine özelleştirilebilmesi yer alıyor. Ürünün platformu, uygulamanın herhangi bir işletmenin marka unsurları ve renkleriyle özelleştirilmesine olanak sağlarken, özel geliştirilmiş modüller aracılığıyla işlevsellik eklenmesi olanağı da sunuyor.

Ürünün tasarımı ve prototipi, bir dizi odak grup üzerinde yapılan ürün prototipi testlerinin sonuçlarına dayanarak Figma'da oluşturuldu. Arayüzün uygulaması, Typescript kullanılarak React Native üzerinde yapıldı. Projede önemli bir parça olan UX testleri, hipotezlerin doğru olduğundan ve ilgili çözümlerin mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimine yol açtığından emin olmak için yapıldı.

Salto Rondata'nın tasarım süreci, Eylül 2019'da başladı ve ilk UX testleri Aralık 2019'da yapıldı. Proje, Haziran 2020'de ilk uygulama aşaması için hazır hale geldi ve şu anda birkaç bankanın kapalı pilot testinde. Bu tasarım, bugüne kadar (Aralık 2021) sürekli olarak geliştiriliyor ve yeni işlevlerle dolduruluyor.

Opium Pro ekibi, hipotezlerini kontrol etmek için 5 UX araştırması ve hedef kitleyle derinlemesine röportajlar yaptı. Bu testlerin sonuçları, ürünün etkinliğini kanıtlamak ve hem kullanıcının hem de bankanın ihtiyaçlarını karşılayabileceğinden emin olmak için kullanıldı.

Salto Rondata, 2022'de A' Mobil Teknolojiler, Uygulamalar ve Yazılım Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu prestijli ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesini iyileştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren katkıları için takdir edilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Denis Elianovsky
Görsel Kredileri: Image #3 (optional image 2): image of people taken from https://www.freepik.com/: http://bit.ly/3GFikXM The website (its license) allows to use the content: for personal and commercial projects, on digital or printed media, for an unlimited number of times and perpetually, from anywhere in the world. Terms of use attached in technical documentation.
Proje Ekibi Üyeleri: Denis Elianovsky Nikita Smirnov Denis Krasilnikov Irina Ponomareva Nadezhda Molodtsova Anton Kazakov Ekaterina Kashkocskaya Dmitry Dobrodeev Maxim Blokhin Tatiana Kitaeva Pavel Chernetsov Eugene Tretyak
Proje Adı: Salto Rondata
Proje Müşterisi: Denis Elianovsky


Salto Rondata IMG #2
Salto Rondata IMG #3
Salto Rondata IMG #4
Salto Rondata IMG #5
Salto Rondata IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun