Modüler Mimarinin Yükselişi: The Da House

Walenty Durka ve Emilia Durka-Zielinska'dan Sürdürülebilir Yaşam Alanları

Modern dünyada prefabrikasyon, mimari için yeni zorlukları çözme potansiyeline sahiptir. Sürdürülebilir gelişim, doğa koruma ve insan sağlığı, Dom Architektow'un temel misyonudur. Bu nedenle, DA modüler evlerinin tüm yaşam döngüsünde karbon ayak izini gözeterek ahşap ve kolayca geri dönüştürülebilen malzemeler kullanıyoruz.

The Da House, sertifikalı katı ahşap konstrüksiyon ve iç mekan, ekolojik sertifikalı malzemeler, pasif teknoloji ile inşa edilmiş yenilikçi bir modüler nesnedir. Mobil bir ev olan bu yapı, prefabrikasyonun sadeliği ve kalitesi ile estetik bir objenin güzelliği ve bütünlüğünü birleştirir. Ekolojik ve fonksiyonel varsayımlar, bütüncül bir mimari yaratmak için dönüştürülmüştür. Belirleyiciler arasında doğal, geri dönüştürülebilir malzemeler, ultra yüksek verimlilik standardı, su tasarrufu ve binanın tüm yaşam döngüsünde karbon ayak izi yer almaktadır. Proje, sürdürülebilir gelişim, doğa koruma, insan sağlığı, fiyat ve yaşam maliyeti ile kontrol edilen ev gibi zorluklara yanıt vermektedir.

The Da House, doğayla diyalog kurması ve ona hükmetmemesi gerektiği için yerden biraz yüksek konumlandırılmıştır. "Eski malzemeler" olarak kabul edilen ahşap gibi tamamen yeni çözümler uyguluyor, onları farklı ve modern bir şekilde kullanıyoruz. Müşterilere tam prefabrikasyon kontrolü ve fiyat kontrolü açısından maksimum fayda sağlıyoruz. Bu, doğa ile uyum içinde olan zamanımız için mimari hakkında tamamen yeni bir düşünce şeklidir.

The Da House, modüler bir yapı olarak, modüller ekleyerek veya değiştirerek kişiselleştirilebilir. Hazır bir bina, zamanla yeni modüller sipariş ederek genişletilebilir. Ev ayrıca iç duvarlar değiştirilerek yeniden inşa edilebilir. Güneydeki cam duvar iç ve dış mekanı birleştirir. Ev, doğayı içeri davet eder ve sakinlerin yaşam tarzını değiştirir. Bize söyledikleri gibi - onu korumayı öğretir.

Dom Architektow'un üretiminde prefabrikasyonla başlayan The Da House projesi, 2016 yılında Złotów'da başladı ve 2017 yılında Polonya'nın Brodnica Peyzaj Parkı'nda modüler bir ev olarak tamamlandı. The Da House'un inşası, mimarların kendi evleri - sıfır enerji talep eden ekolojik, ahşap bir evin inşası ile öncülendi. Hem mimari hem de teknik çözümler, kendi ekolojik ev fabrikalarının inşasına ve ekolojik üretimde kanıtlanmış çözümlerin uygulanmasına dönüştürüldü.

Walenty Durka ve Emilia Durka-Zielinska tarafından tasarlanan The Da House, sertifikalı katı ahşap 3D konstrüksiyon, ekolojik sertifikalı malzemeler, pasif teknoloji ve mobil temel ile yenilikçi, ahşap, modüler bir objedir. Bu konut, prefabrikasyonun sadeliği ve kalitesi ile estetik bir objenin güzelliği ve bütünlüğünü birleştirir. Ekolojik ve fonksiyonel varsayımlar, ekolojik bir mimari yaratmak için dönüştürülmüştür. Projenin önceliği, sakinlerin sağlığı, yüksek kalite, engelsiz ev, ekoloji ve ahşabın sağladığı olumlu mikroiklim, inşaat ve işletme maliyetiydi.

2024 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz A' Tasarım Ödülü'ne layık görülen bu tasarım, deneyim ve kaynak kullanımında olağanüstü ve yaratıcı zekayı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi bir araya getiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar arasında saygın bir yer edinmiştir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Emilia Durka-Zielińska and Walenty Durka
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Jakub Certowicz, Da House, 2017 Image #2: Photographer Jakub Certowicz, Da House, 2017 Image #3: Photographer Jakub Certowicz, Da House, 2017 Image #4: Photographer Jakub Certowicz, Da House, 2017 Image #5: Photographer Jakub Certowicz, Da House, 2017 Video Credits: Dom Architektów, Walenty Durka
Proje Ekibi Üyeleri: Architects / Dom Architektow manufacture ovner: Walenty Durka and Emilia Durka-Zielinska
Proje Adı: The Da House
Proje Müşterisi: Dom Architektow


The Da House IMG #2
The Da House IMG #3
The Da House IMG #4
The Da House IMG #5
The Da House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun