Aedas'ın Szhk Bilim ve Teknoloji Projesi: Yüksek Teknoloji ve Doğa Arasında Bir Köprü

Çinli mimarlık firması Aedas, Shenzhen ve Hong Kong arasında bir bağlantı noktası olacak Szhk Bilim ve Teknoloji Projesi'ni tasarladı.

Çinli mimarlık firması Aedas, Shenzhen ve Hong Kong arasında bir bağlantı noktası olacak olan Szhk Bilim ve Teknoloji Projesi'ni tasarladı. Proje, bilim ve teknoloji inovasyon bölgesinde uluslararası bir merkez olmayı hedefliyor.

Aedas'ın tasarımı, 250 metrelik ana binanın formu ve genişleyen jesti ile Çin şemsiye ağacını hatırlatıyor. Bu metafor, dünya çapında yetenekleri kucaklama ve iki şehir arasında paylaşılan refahı işaret etme konseptini yansıtıyor. Perakende platformu, canlı bir atmosfer yaratmak için ağaçlar gibi şekillendirildi ve ayrıca platformun cephesi de şemsiye ağaçlarının yapraklarını yankılıyor.

Proje, Shenzhen ve Hong Kong arasında önemli bir Araştırma ve Geliştirme değişim alanı olacak. Bu proje, bilim ve teknoloji inovasyon bölgesinde uluslararası değişimler ve bölgesel entegrasyon ile bir merkez oluşturmayı hedefliyor. Bu proje, yaşam, boş zaman ve çalışma alanlarını içeren 24 saatlik bir yaşam döngüsü oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca toplum sağlık merkezi, ağaç ev kitapçısı, oyun merkezi ve sanat merkezi gibi özel aktivite noktaları da bulunacak.

Tasarım, doğal havalandırma sistemini maksimum düzeyde kullanmayı ve klima kullanımını en aza indirmeyi hedefliyor. Ayrıca dış ve iç mekan konforunu artırıyor. Kule cephesinde kullanılan delikli alüminyum levha, CO2 emisyonunu azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca, yüksek SRT değerlerine sahip çatı malzemeleri kullanılarak güneş ışınımını yansıtıyor ve kentsel ısı adası etkisini en aza indiriyor. Yeşil platformun çatısı, çatı yalıtımının performansını artırıyor, bu da çatıdan en üst kata ısı kazanımını etkili bir şekilde azaltıyor. Enerji tasarrufu etkisi, soğuk iklimde özellikle belirgindir.

Proje, Mayıs 2025'te Çin'in Shenzhen şehrinde inşa edilecek. Bu gelişme, Shenzhen ve Hong Kong arasında önemli bir araştırma ve geliştirme değişim alanıdır. Bu proje, bilim ve teknoloji inovasyon bölgesinde uluslararası değişimler ve bölgesel entegrasyon ile bir merkez oluşturmayı hedefliyor. Bu proje, yaşam, boş zaman ve çalışma alanlarını içeren 24 saatlik bir yaşam döngüsü oluşturmayı amaçlıyor. Ayrıca toplum sağlık merkezi, ağaç ev kitapçısı, oyun merkezi ve sanat merkezi gibi özel aktivite noktaları da bulunacak.

Szhk Bilim ve Teknoloji Projesi, 2023 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazandı. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmelliğe sahip ve dünya üzerinde istenen özellikleriyle önemli bir etki yaratan harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Aedas
Görsel Kredileri: Image #1: Aedas Image #2: Aedas Image #3: Aedas Image #4: Aedas Image #5: Aedas
Proje Ekibi Üyeleri: Design Leader: Leo Liu, Global Design Principal (Aedas) Design Leader: Keith Griffiths, Founder & Global Principal Designer (Aedas) Designer: Mindy Ouyang, Jiannan Liu, Wei Li, Zhaowei Chen, Yiran Zhang, Wei Chen, Aoran Chen Local LDI: HONGKONG HUAYI DESIGN CONSULTANTS (S.Z) LTD.
Proje Adı: SZHK Science and Technology Project
Proje Müşterisi: Aedas


SZHK Science and Technology Project IMG #2
SZHK Science and Technology Project IMG #3
SZHK Science and Technology Project IMG #4
SZHK Science and Technology Project IMG #5
SZHK Science and Technology Project IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun